Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Η Γερμανία ήρε την απαγόρευση όπλων


Akşam 
5/5/2009


Η Γερμανία ήρε μετά από 16 χρόνια την απαγόρευση, που είχε επιβάλει στη χρήση κατά της τρομοκρατίας όπλων και αρμάτων, που είχε πωλήσει στην Τουρκία. Την έναρξη της νέας περιόδου εναντίον του ΡΚΚ σηματοδότησε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα Cuntz, ο οποίος παραβρέθηκε στην κηδεία ενός από τους εννέα στρατιώτες, οι οποίοι δολοφονήθηκαν πρόσφατα από έκρηξη νάρκης. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Γερμανία και η Τουρκία, στο πλαίσιο της αμυντικής έκθεσης IDEF – 2009, υπέγραψαν συμφωνία «αμυντικής συνεργασίας». Στη συμφωνία που υπογράφηκε, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τα όπλα που πρόκειται να πωληθούν. Ως γνωστόν, οι Γερμανοί δεν επέτρεπαν τη χρήση εναντίον του ΡΚΚ ακόμη και του τυφεκίου G-3. 

Η γερμανική κυβέρνηση, εδώ και χρόνια, δεν προσέγγιζε σε μια στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία. Ως γνωστόν, κατά τη δεκαετία του ’90, όσον αφορά το θέμα της πώλησης όπλων μεταξύ των δύο χωρών, είχε ξεσπάσει κρίση. Μάλιστα, με την πρόφαση «της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κάποια περίοδο είχε επιβληθεί εμπάργκο ακόμη και στην πώληση των αρμάτων Leopard. 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 300 άρματα Leopard γερμανικής κατασκευής, 298 Leopard II, 30 αεροσκάφη ανίχνευσης, 300 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μεγάλο αριθμό ελαφρών όπλων. Πλέον, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τη χρησιμοποίηση των όπλων αυτών στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.