Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ASALA: Η Τουρκία θα διαλυθεί




NTV
(28/4/2010)



H οργάνωση ASALA σε ανακοίνωση, που εξέδωσε πρόσφατα, διατύπωσε και πάλι το αίτημά της για τα εδάφη της Τουρκίας.

Στη σχετική είδηση αναφέρεται ότι η αρμενική τρομοκρατική οργάνωση ASALA, που δολοφόνησε 47 Τούρκους διπλωμάτες, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των αρμενικών ειδησεογραφικών πρακτορείων με την ευκαιρία της 95ης επετείου των γεγονότων του 1915 και της 35ης επετείου της σύστασης της οργάνωσης.

Η ASALA ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί και γνωστοποίησε ότι θα πρέπει να διασωθούν τα εδάφη, τα οποία ισχυρίζεται ότι ανήκουν στους Αρμενίους.

Στην ανακοίνωση χρησιμοποιήθηκε η εξής φράση: «Έναντι των ισχυρών μας επιθέσεων το τουρκικό κράτος πανικοβλήθηκε και αναγκάστηκε να δώσει μια νέα μορφή στην πολιτική του, που παρέβλεπε τους Αρμενίους. Η Ανατολική Τουρκία είναι η χιλιόχρονη πατρίδα του αρμενικού λαού».


Η ASALA προέβη σε έκκληση για τη διάσωση των εδαφών και τη συνέχιση του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας. Με την ανακοίνωση ζητήθηκε η κυβέρνηση του Ερεβάν να εναρμονίσει την πολιτική της με τη Διασπορά.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Το 1975 ξεκινήσαμε μια νέα περίοδο αγώνα και περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις. Έναντι των μη αναμενόμενων, ισχυρών και σκληρών επιθέσεών μας, το τουρκικό κράτος πανικοβλήθηκε και αναγκάστηκε να δώσει νέα μορφή στην πολιτική του, με την οποία παρέβλεπε τους Αρμενίους. Τα παιδιά αυτών που είχαν σφαγιαστεί άρχισαν να μιλάνε με την Τουρκία με τη γλώσσα της ισχύος. Κατ’ αυτό τον τρόπο όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι ο αρμενικός λαός ζει ακόμη και είδε ότι διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η νέα γενιά των νέων Αρμενίων, η οποία κατάλαβε ότι δεν μπορεί να φέρει πίσω τα 60 χρόνια που χάθηκαν, αποδέχθηκε να ζήσει στις φυλακές και να πεθάνει επειδή πίστεψε ότι θα οδηγήσει τον αρμενικό λαό σε ένα θετικό μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.