Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Καμία απόδειξη περί εμπλοκής της αλ Κάιντα στη συντριβή αεροσκάφους στο Ντουμπάι

Σύμφωνα με τις αεροπορικές αρχές των ΗΑΕ.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την συντριβή αεροσκάφους της UPS στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο, δήλωσε αρμόδιος αξιωματούχος.

Οι αεροπορικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσαν πως ερευνούν τους ισχυρισμούς της αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από την συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας μεταφορών UPS στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, δήλωσε αξιωματούχος.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε αποδείξεις που να συνδέουν το δυστύχημα του αεροσκάφους της UPS με τρομοκρατική επίθεση. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για εκρηκτικά στο αεροπλάνο», τόνισε ο Σαΐφ αλ-Σουβάιντι, γενικός διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ.


«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς αυτούς. Διεξάγουμε έρευνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Βρετανία και το Ντουμπάι, και ισχυρίστηκε ότι ήταν πίσω από την ανατίναξη ενός αεροπλάνου cargo, το Σεπτέμβριο στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

«Το βασικό στοιχείο το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι δεν σημειώθηκε αλλαγή στην πίεση μέσα στο αεροσκάφος και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν αν σημειωνόταν έκρηξη. Τότε θα υπήρχε ξαφνική αλλαγή στην πίεση», τόνισε ο ίδιος.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε φωτιά μέσα στο αεροπλάνο, αλλά όχι έκρηξη», επισήμανε.

Εκπρόσωπος της UPS στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δηλώσει πως η εταιρία δεν διαθέτει ανεξάρτητη επιβεβαίωση για το τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους της, μετά την αναφορά του πιλότου ότι μέσα στο πιλοτήριο είχε ξεσπάσει φωτιά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (6/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.