Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνία για την κατανομή της εξουσίας στο Ιράκ

Οι Ιρακινοί ηγέτες κατέληξαν χθες το βράδυ σε συμφωνία για την κατανομή της εξουσίας, ανοίγοντας το δρόμο για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που έχει παραλύσει εδώ και οχτώ μήνες τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι των δυο βασικών συνδυασμών.

«Επιτεύχθηκε συμφωνία για την κατανομή της εξουσίας και το Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα στις 15:00 (14:00 ώρα Ελλάδας) και θα εκλέξει πρόεδρό του τον Ουσάμα αλ-Νουτζάιφι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλι αλ-Ντάμπαγκ.


Ο αλ-Νουτζάιφι, είναι ένας από τους σουνίτες βουλευτές του Ιρακινού Μπλοκ, του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι, το οποίο στις εκλογές της 7ης Μαρτίου κέρδισε δυο έδρες περισσότερες από τις έδρες του κόμματος του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

Ο εκπρόσωπος του Ιρακινού Μπλοκ Ιντισάρ Αλάουι, επιβεβαίωσε ότι συμφωνία επιτεύχθηκε χθες στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ πολιτικών κομμάτων.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, αλλά δεν μπορώ να αναφέρω λεπτομέρειες», τόνισε ο Ιντισάρ Αλάουι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (11/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.