Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Το “dismantling” της Ελλάδας

της Φανούλας Αργυρού

Εδώ και χρόνια η Τουρκία πρόβαλε προκλητικότατους χάρτες με το Αιγαίο τουρκικό, με ελληνικά νησιά τουρκικά, παραβίαζε (και παραβιάζει) τον ελληνικό εναέριο χώρο δίχως καμία αντίσταση από την ελληνική κυβέρνηση.

Πολλές φορές ακούσαμε για τουρκικές βλέψεις στη βόρεια Ελλάδα, για σχέδια διαμελισμού της Ελλάδας, με τα σύνορα της χώρας να επαναπροσδιορίζονται κάπου κοντά στην Κατερίνη, για τις προσδοκίες, δραστηριότητες, και στόχους των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης και άλλα πολλά ανησυχητικά.

Και βέβαια, η Τουρκία δεν απαιτεί το μισό τουλάχιστον Αιγαίο γιατί οι Τούρκοι είναι… λάτρες των ασπρογιασμένων σπιτιών των νησιών μας ή των ξερο-βραχονησίδων, αλλά, του υπόγειου πλούτου που κρύβουν – ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ!




Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική (και πολιτική) εξασθένηση από τον καιρό του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όταν ανέλαβε την αναδόμησή της το αμερικανικό Δόγμα Τρούμαν. Καταρχήν η εσωτερική διάβρωση ξεκίνησε προ πολλού και βρίσκεται εν εξελίξει. Με την δημογραφική αλλοίωση, με τις χιλιάδες των παράνομων αλλοδαπών, λαθρομεταναστών, που βάση σχεδίου στάλθηκαν στην Ελλάδα οι περισσότεροι μέσω Τουρκίας. Στην συνέχεια την σχεδιασμένη αυτή καταστροφή ανέλαβαν εντός Ελλάδας κάποιοι ελλαδίτες πεμπτοφαλαγγίτες εν ονόματι των ούτω καλούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων αυτών…

Και ξαφνικά και σε χρόνο ρεκόρ (ενώ και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν χειρότερα από την Ελλάδα οικονομικά προβλήματα όπως ορθώς επισήμανε με άρθρα του ο κ. Μϊκης Θεοδωράκης) η Ελλάδα καταρρέει οικονομικώς, μπαίνει στην κηδεμονία του Δ.Ν.Τ και καταλήγει ουσιαστικά σε σημείο εσωτερικής και εξωτερικής αποσύνθεσης. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά επίκειται και επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα!

Εύλογα τα ερωτήματα και προβληματισμοί των απλών πολιτών που διαισθάνονται και προβλέπουν. ΄Οπως π.χ. το ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφόρησε από την Αθήνα στις 29 Απριλίου 2010, από τον Δρ. Χρήστος ΤΣΑΤΣΑΝΙΦΟΣ(ΠΑΝΓΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε.),

«Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Δηλαδή ενσυνειδήτως προσφύγαμε στο ΔΝΤ ώστε να είναι δυνατόν να δικαιολογήσουμε τις παραχωρήσεις που θα κάνουμε; Αν ναι, αλλοίμονο στην Ελλάδα μας. Αν όχι, θα πρέπει αμέσως να ματαιωθεί η επίσκεψη Ερντογάν.», διερωτάται ο Δρ. Χρ. Τσατσάνιφος.

Η μοιρασιά του πετρελαίου

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορούσε να εξηγηθεί πιο απλά, απ΄όπως το εξήγησε με ηλεκτρονικό του μήνυμα ο καθηγητής George J. Lolos (Physics Dept, University of Regina, Canada) εκφράζοντας τις έντρομες του ανησυχίες. Έγραψε: «… Το χρήμα χρησιμοποιήθηκε ως όπλο και τα οικονομικά ως η τακτική αλλά η στρατηγική παραμένει όπως επιβάλουν στην Ελλάδα στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο…. Θα υπάρξει άμεση απώλεια ελέγχου του ανατολικού Αιγαίου περιλαμβανομένων και νησιών, ως η πρώτη εξέλιξη της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα. Συμφωνίες για «μοιρασιά του πετρελαίου» του βορείου Αιγαίου με τους Τούρκους… το οποίο θα χαρακτηρίσουν κιόλας οι «παγκοσμιοποιημένοι» της κυβέρνησης και ως …μεγάλο βήμα για την ειρήνη… Η τελευταία γραμμή αντίστασης στην Ελλάδα δεν θα είναι οι διαφθαρμένοι πολιτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι ή οι εργάτες, αλλά το στράτευμα, οι πιλότοι, το ναυτικό και οι στρατιώτες. Γι΄αυτό πρέπει να διαλυθούν.»

΄Οπως πληροφορούμαστε από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, «Ο Παπανδρέου και ο «Τούρκογλου» , απαγόρευσαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να πετάει στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο, και να αναχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά. Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν , «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο»(ΣΥΡΙΖΟΛΑΠΑΔΩΝ)! Αποφάσισαν, Τούρκοι, Αλβανοί , και Πακιστανοί, να γίνονται αξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κόβουν τους μισθούς των αξιωματικών και απαλλοτριώνουν παράνομα την περιουσία του ΠΝ, για να χτίσουν Τζαμί για τους Σιΐτες.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις αξιωματικοί όλων των κλάδων αντιστεκόμενοι στην υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας και τη διάλυση της εθνικής άμυνας της χώρας, θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα , 3 Μαϊου, στις 16:00 το απόγευμα έξω από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, στην πρώτη διακλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας…».

http://www.newstrap.gr/m-episimainoume/me-episimainoume/1408-katargoyn-tis-sxoles-eyelpidon-dokimon-kai-ikaron-kai-ftiaxnoyn–stratiotiko-panepistimio.html

Και ιδού τι προβλέπεται από την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν

«Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.

Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.»

http://www.hbnews.gr/permalink/31224.html

Πετρέλαιο, διαμάντια, ραδόνιο, ουράνιο, χρυσάφι…

Και τώρα μπαίνουμε πιο βαθιά. Η πιο κάτω πληροφορία κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ηλεκτρονικά και μεταδόθηκε ευρύτατα. Την πήραμε από τον καθηγητή Ε.Μπίλλη και την προσθέτω αυτούσια.

«Η πληροφορία σας μεταδίδεται με κάθε επιφύλαξη, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος της. Προσωπικά γνωρίζω ότι από το τέλος της δεκαετίας του 1970 υπάρχει η πληροφορία ότι η περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, έχει μεγάλα πλούσια ορυκτά αποθέματα ουρανίου.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία μας….

Aρχικός αποστολέας:

, Assistant Contracts Adviser, Archirodon Construction (Overseas) Co. S.A. , El-Sarag Complex, Bldg #2, Suites 73 & 74, P.O. Box 9534-SOS, Nasr City, Cairo, Egypt, Mob Tel [EG]: 0020 124 573424, Mob Tel [GR]: 0030 697 2668442, Fax [EG]: 0020 227 01453, Pers Webpage: http://www.bilgintiryakioglu.av.tr/dimitrios.html

Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.

Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

Εμείς ερωτάμε….. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000. 000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!»

George Soros

Ε, λοιπόν η ελληνική ιστοσελίδα www.greeknews-tanea.com είχε γράψει για μια μυστική συνάντηση του Τζόρτζ Σόρος με τον Έλληνα πρωθυπουργό προ εβδομάδων. Την 1 Μαίου 2010 επανήλθε με το πιο κάτω ειδησιογραφικό.

«Έγινε και νέα συνάντηση Σόρου με Παπανδρέου;

1η Μαϊου 2010

Τα δημοσιογραφικά γραφεία στην Αθήνα βουϊζουν από πληροφορίες για μερικές περίεργες μυστικές συναντήσεις του Γ.Παπανδρέου με κάποιους που δεν θεωρούνται φίλοι της Ελλάδας. Όπως: Συναντήθηκε ο περιβόητος Τζορτζ Σόρος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό πριν λίγες ημέρες; Αληθεύει ότι προ της έναρξης των συζητήσεων της Κυβέρνησης μας, με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ, (το πρωί της 18ης Απριλίου) ήρθε στην Αθήνα ο αποκαλούμενος από τον διεθνή Τύπο «μετρ της θεσμοθετημένης παγκοσμίου κερδοσκοπίας» Τζ. Σόρος, με ιδιωτικό αεροπλάνο;

Αληθεύει ότι ο Σόρος παρέμεινε επί τρίωρο στην χώρα και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό; (μετά επέστρεψε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρησε…)

Ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών; Ποιος ζήτησε αυτή την …επαφή;

Θα φιλοτιμηθεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού να απαντήσει; Γιατί στο προηγούμενο ερώτημα προ ολίγων μηνών το οποίο αφορούσε άλλη μια προσωπική συνάντηση του Σόρος με τον Πρωθυπουργό στην Αθήνα, το γραφείο Πρωθυπουργού…..δεν απάντησε, «κρυβόμενο» πίσω από αστείες δικαιολογίες που απευθύνονταν σε ιθαγενείς !

Δεν έχει ο Ελληνικός λαός και ο πολιτικός κόσμος το δικαίωμα να πληροφορηθεί τι συζήτησαν ο γνωστός ανθέλληνας και φιλοσκοπιανός Τζώρτζ Σόρος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό;

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση και …Τι συμφωνήθηκε; Τι ζητά τελικά η ….αλεπού στο παζάρι;»

Το Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. αναδεικνύει και προωθεί την «Οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας»

Παράλληλα με όλα τα πιο πάνω και άλλα τόσα που δεν περιέλαβα, θα πρέπει να προστεθούν και κάποιες άλλες δραστηριότητες της βάρβαρης και κατοχικής Τουρκίας, που από το 1974 εισέβαλε στην Κύπρο μας και μέχρι σήμερα κρατά υπό κατοχή και εισβολή την μισή μας πατρίδα, με τον πρωθυπουργό της οποίας θα συναντηθεί εντός του μηνός ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αθήνα. Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα «Εμπροσθοφύλακας» 26.4.2010 www.efylakas.com ήδη βρίσκεται εν εξελίξει η… «οθωμανοποίηση της Ελλάδας’!

«Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας AKŞAM της 8ης Φεβρουαρίου 2010 μας παρουσιάζει την έρευνα που διεξάγεται εδώ και 2,5 χρόνια από την καθηγήτρια Neval Konuk του πανεπιστημίου του Μαρμαρά (Marmara Üniversitesi) για τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα,υπό την αιγίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η έρευνα αυτή ανέδειξε 600 περίπου εναπομείναντα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία θεωρούνταν από τους Τούρκους κατεστραμμένα. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.
Το άρθρο αυτό μας αποκαλύπτει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

- Μια φαινομενικά ιστορικό-πολιτιστικού ενδιαφέροντος έρευνα διεξάγεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο με ενδιαφέρον διαβάζουμε ότι αποφάσισε(«karar aldı»!!) να γίνει απογραφή όλων των εν Ελλάδι οθωμανικών μνημείων! («Dışişleri Bakanlığı, 2007 mayısında Yunanistan’daki Osmanlı eserlerinin tam envanterininhazırlanması için karar aldı.»). Εν ολίγοις το τουρκικό ΥΠΕΞ αποφασίζει και διατάζει και εντός ελληνικών συνόρων.

- Μας πληροφορεί η εφημερίδα ότι η ερευνήτρια ενήργησε «στα κρυφά», «σαν κατάσκοπος» («Bakanlık tarafından görevlendirilen Marmara Üniversitesi öğretim görevlisiNeval Konuk, adeta bir hafiye gibi Yunanistan’da adım adım Osmanlı eseri aradı.»). Άραγε μια έρευνα που αποφασίστηκε (!) να γίνει από το τουρκικό ΥΠΕΞ, η οποία διεξάγεται εδώ και 2,5 χρόνια και θα ολοκληρωθεί σε άλλα 5, και της οποίας δημοσιεύονται τα πρώτα αποτελέσματα γίνεται στα κρυφά για να λειτουργεί η Καθηγήτρια Κονούκ «σαν σπιούνα»; Καταλήγουμε ότι είτε δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες, επομένως η Κα Κονούκ έπρεπε εκ των πραγμάτων να δράσει διακριτικά, είτε ότι οι έρευνες διεξάγονται με τρόπο αντιδεοντολογικό και με αποτελέσματα αμφίβολης επιστημονικής αξίας (εξάλλου το ότι έχει αναλάβει το ΥΠΕΞ αυτήν την έρευνα προδιαθέτει για το ποιά θα είναι τα αποτελέσματα και το πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν) και επομένως έπρεπε πάλι να δράσει διακριτικά η ερευνήτρια, είτε ότι η εφημερίδα θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις για την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα, δηλαδή ότι μια νόμιμη (;) έρευνα δεν μπορεί να διεξαχθεί ελεύθερα εντός ελληνικής επικράτειας.

- Πληροφορούμαστε επίσης ότι η έρευνα αυτή αφορά όλα τα Βαλκάνια αλλά ειδικότερα την Ελλάδα («Bakanlık, bu görevi Balkanlar ve özellikle Yunanistan’da yaptığı çalışmalarlatanınan Marmara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Neval Konuk’a verdi.»).Αυτή η πληροφορία αποκαλύπτει την ουσία της διεξαγωγής της έρευνας, που έχει πολιτικούς στόχους (γι’αυτό και την ανέλαβε το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. κι όχι το τουρκικό υπουργείο πολιτισμού) και όχι αμιγώς ιστορικο-πολιτιστικούς όπως θα ανέμενε κανείς. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί το οθωμανικό παρελθόν της Ελλάδας ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την ήδη δρομολογημένη εκ νέου τουρκοποίηση της πατρίδος μας.

- Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση είναι η ομολογία της Κονούκ για την υποτιθέμενη καταστροφή που έχουν υποστεί τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα. Η ίδια αναφέρει ότι «Υπάρχει η γενικότερη εντύπωση ότι όλα τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα καταστράφηκαν και ότι δεν έχει μείνει κανένα όρθιο. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική»(«Yunanistan’daki bütün Osmanlı eserlerinin yıkıldığı, hiçbir eserin ayakta kalmadığı gibigenel bir kanı var. Durum o kadar kötü değil.»). «Αληθεύει ότι υπέστησαν μεγάλη καταστροφή. Ωστόσο, εκτός από τους Έλληνες, οι μεγάλες καταστροφές που προξένησαν κατά την διάρκεια του 2ου Βαλκανικού Πολέμου οι Βούλγαροι, αλλά και οι Ιταλοί στα Δωδεκάνησα, είναι ένα επίμαχο θέμα» («Ancak Yunanların yanında, 2. Balkan Savaşıdöneminde Bulgarların tahribatları, adalarda İtalyanlar’ın çok büyük tahribatları söz konusu.Bölge, Osmanlı’nın erken fetih bölgesi olduğu için çok erken tarihlerden itibaren çok fazlaeser inşa edilmiş.»). Επομένως η άποψη η οποία αναμασάται και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους ελληνόφωνους γενίτσαρους της ελλαδικής τουρκόπληκτης θολο-«ελίτ» οι οποίοι με πείσμα πασάρουν την ιδέα ότι «και μεις τα ίδια κάναμε» είναι τουλάχιστον υπερβολική και σε κάθε περίπτωση, «βασιλικότερη του βασιλέως» .

- Επίσης, σε συνάρτηση με το προηγούμενό μας σχόλιο ότι τα αποτελέσματα της έρευναςεξυπηρετούν πολιτικούς στόχους, η Κονούκ ισχυρίζεται ότι η οθωμανική πατρότητα πολλών κτηρίων στην Ελλάδα όπως σχολεία και νοσοκομεία αποκρύπτεται σκοπίμως (!). Ως μοναδικό και ατεκμηρίωτο παράδειγμα αυτού του φαινομένου αναφέρει ένα ρολόι στην πόλη της Έδεσσας που κατά την ερευνήτρια είναι οθωμανικό, κάτι που όπως λέει δεν αναγράφεται πουθενά αφού παρουσιάζεται απλά ως «πολιτιστικό μνημείο του 19ου αιώνα»(«Yunanistan’da Osmanlı eserlerinin gizlendiğini söyleyen Konuk, Vodina’da Osmanlıdöneminden kalma bir saat kulesini örnek veriyor. Saat kulesinin önünde “19′uncu YüzyılKültürel Anıt” yazdığını belirten Konuk, “Osmanlı Saat Kulesi diye bir levha yazmıyorlar.»).Το φτωχό αυτό παράδειγμα αποδεικνύει μάλλον και την αδυναμία της τοποθέτησής της Καθηγήτριας Κονούκ ότι δεν αναγνωρίζεται η οθωμανική πατρότητα πολλών κτηρίων όπως σχολείων και νοσοκομείων. Είναι γνωστή τουρκική τακτική να βαπτίζεται ως «ρωμαϊκό» οποιοδήποτε κτίσμα – ναός, θέατρο, ιππόδρομος κλπ – κτίστηκε στις Ελληνικες πόλεις της Μικράς Ασίας επί ρωμαιοκρατίας. Μήπως εδώ βλέπουμε επέκταση της ίδιας τακτικής, δηλαδή να βαπτίζεται ως οθωμανικό όποιο κτίσμα κατασκευάστηκε τα χρόνια της τουρκοκρατίας;

Τέλος η Νεβάλ Κονούκ μας αποκαλύπτει τον αληθινό λόγο για τον οποίο το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέλαβε την έρευνα αυτή. «Αυτόν το μήνα θα εκδοθούν οι 2 πρώτοι τόμοι της έρευνας, τα οποία εμπεριέχουν μόνο το 20% των οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα. Με το πέρας της έρευνας, θα έχει εκδοθεί μια σειρά 8 τόμων. Όλα τα κείμενα των βιβλίων θα είναι στα τουρκικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Οι πρώτοι δύο τόμοι έχουν ένα σύνολο 516 σελίδων. Τα βιβλία αυτά δεν θα διατεθούν προς πώληση, αλλά το ΥΠΕΞ θα το αποστείλει σε όλες τις ακαδημίες και τις βιβλιοθήκες του κόσμου». «Bu ay içindeçalışmalarının ilk iki cildinin yayımlanacağını söyleyen Neval Konuk, “Hazırladığımız iki cilt,Yunanistan’ın sadece yüzde 20’sindeki eserleri içeriyor. Çalışma tamamlandığı zaman ortaya8 ciltlik bir serinin çıkması düşünülüyor. Kitaptaki tüm metinler Türkçe, Yunanca ve İngilizceolacak. İlk iki cilt 516′şar sayfa. Kitap satışa sunulmayacak. Dışişleri Bakanlığı, tüm dünyaakademileri ve kütüphanelerine gönderecek»

Αυτή η έρευνα αποτελεί απροκάλυπτη πολιτική δράση του τουρκικού ΥΠΕΞ εντός ελληνικών συνόρων, βλαβερή για τα εθνικά μας συμφέροντα, και που διεξάγεται υπό τον μανδύα πολιτιστικής έρευνας που διαστρεβλώνει ηθελημένα την ιστορία του τόπου μας και την αλήθεια για την οθωμανική κατοχή και τυραννία. Εκ των πραγμάτων εγείρονται κάποια πολύ σοβαρά ερωτήματα:

- Αντέδρασε η ελλαδική κυβέρνηση στην έκδοση αυτών των τόμων και στην αποστολή τους «σε όλες τις ακαδημίες και τις βιβλιοθήκες του κόσμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.