Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η γεωπολιτική έκλειψη της Ελλάδας


18-08-2009 18:42:52

Η εν λόγω έκλειψη έχει δύο γενεσιουργούς αιτίες: την ελληνική, που είναι η κύρια, και τη νεο-οθωμανική. H πρώτη ενεργοποιεί την παρακμιακή πορεία, η δεύτερη την επιταχύνει.

Τα παθολογικά συμπτώματα της πρώτης είναι εμφανή διά γυμνού οφθαλμού: μετριοκρατία (καταπιέζει τη δημιουργικότητα των πολιτών, περιθωριοποιεί τη χώρα στην Ε.Ε.)· φαυλοκρατία με πλήρη ατιμωρησία· θεσμική κατάρρευση (Κύπρος, Ίμια, Οτσαλάν, «Δεκεμβριανά» 2008), συνοδευόμενη από χρόνια ανυποληψία του κράτους.

Τα συμπτώματα που περιγράφω έχουν προσβάλει ολόκληρο το κοινωνικό σώμα πολυτρόπως. Περιορίζομαι σε ενδεικτικές αναφορές: συνωστισμός της κυρίαρχης μερίδας των πολιτών στις κομματικές αυλές για κάποια βο(υ)λευτική θέση, έστω σ’ ένα παρακατιανό πολιτικό πόστο της κρατικής μηχανής, που κατά κανόνα είναι και προσοδοφόρο·

Eπιβράβευση πρακτικών μηρυκαστικής λειτουργίας που αποστερεί τη δυνατότητα κάθε πρωτότυπης παραγωγής· εκκλησιαστική άπνοια λόγω της εφησυχαστικής υποτακτικότητας προς το «υποδουλωμένο» Φανάρι και της «εκκωφαντικής αφωνίας» που επέλεξε η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr

_________________

Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανάλυση του Δρ. Γεώργιου Μούρτου, όπως δημοσιεύθηκε στο τεύχος 175 της "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ", σε μορφή pdf ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο (113 ΚΒ):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.