Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Η Τουρκία ακύρωσε την άσκηση «Αετός της Ανατολίας»


Milliyet (8/10/2009)

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή το διεθνές σκέλος της εκπαιδευτικής άσκησης «Αετός της Ανατολίας», στην οποία θα λάμβαναν μέρος και ισραηλινά αεροσκάφη. Η άσκηση θα γινόταν για τρίτη περίοδο, εντός του Οκτωβρίου, στο Ικόνιο. Η απόφαση της ακύρωσης οδήγησε σε σχόλια ότι πρόκειται για έμμεση αντίδραση της Τουρκίας στο Ισραήλ λόγω των επιθέσεων που διενεργεί στη Γάζα.

Πέραν αυτού, η είδηση αυτή εκλήφθηκε ως μήνυμα πριν την επίσκεψη, που θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός Ερντογάν εντός του Οκτωβρίου στο Ιράν, και πριν από τη συμφωνία, που θα υπογραφεί με τη Συρία [προξενικές θεωρήσεις].

Ο «Αετός της Ανατολίας», ο οποίος είναι γνωστός στην κοινή γνώμη ως «άσκηση», αλλά από το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου χαρακτηρίζεται ως «εκπαίδευση», διεξάγεται από το 2001 μέχρι σήμερα στην 3η Βάση Αεριωθουμένων του Ικονίου. Η δεύτερη περίοδος του «Αετού της Ανατολίας» κατά το 2009 πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο τον Ιούνιο. Η τρίτη περίοδος για το 2009 σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί με διεθνή συμμετοχή στις 12 – 13 Οκτωβρίου. Με την απόφαση, που ελήφθη για την ακύρωση της τρίτης περιόδου του διεθνούς σκέλους του «Αετού της Ανατολίας», η άσκηση θα διεξαχθεί ως εθνική.

3 σχόλια:

  1. Πήγαινε στη δεξιά στήλη που λέει θεματολόγιο και κάνε κλικ στην κατηγορία Κύπρος και στην κατηγορία κυπριακό και θα βρεις αρκετό υλικό.

    Αν ζητάς κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο μη διστάσεις να μου πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλιώς ακολούθησε τους παρακάτω συνδέσμους

    http://geopolitics-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C

    http://geopolitics-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.