Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Καρζάι: Eκλογές το 2014 στο Aφγανιστάν


ΚΑΜΠΟΥΛ. Την πεποίθηση ότι οι προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί, το 2014, καθώς και τη δέσμευσή του ότι ο ίδιος θα αποχωρήσει από το αξίωμά του όπως προβλέπεται, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι. Ο Αφγανός πρόεδρος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις ενώ εντείνονται οι ανησυχίες, κυρίως από δυτικά μέσα ενημέρωσης, ότι η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων στα τέλη του 2014 και η ανάληψη της ασφάλειας από τους Αφγανούς θα οδηγήσουν το Αφγανιστάν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
Ο Καρζάι καταφέρθηκε εναντίον Δυτικών αναλυτών και μέσων ενημέρωσης που διαμορφώνουν καταστροφολογικά σενάρια για το Αφγανιστάν. «Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ασκούν ψυχολογικό πόλεμο στο Αφγανιστάν. Υποστηρίζουν ότι μόλις αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα, το Αφγανιστάν θα ξαναγυρίσει στη φτώχεια, θα βυθιστεί στον εμφύλιο πόλεμο και οι Ταλιμπάν θα επιστρέψουν», επεσήμανε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου. Υπενθυμίζεται ότι επί μήνες η αφγανική κυβέρνηση και ο Καρζάι, που χάνουν όλο και περισσότερο τα ερείσματά τους, εξέταζαν το ενδεχόμενο αλλαγής του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών για να μη συμπέσουν με την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων. Τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Συνεργασίας, που συγκροτήθηκε πρόσφατα και που αποτελείται από 20 πολιτικά κόμματα, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στις προεδρικές εκλογές θα είχε ως συνέπεια σοβαρή πολιτική κρίση. Ο Καρζάι πάντως υποστήριξε ότι δεν σκοπεύει να παρατείνει τη θητεία του. Παράλληλα καταφέρθηκε και εναντίον υπουργών της κυβέρνησης και άλλων αξιωματούχων, των οποίων οι συγγενείς στο εξωτερικό δυσφημούν το Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.