Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Έρογλου: Ευτυχώς που υπάρχει και η Τουρκία


Türkiye
(2/6/2009) 


Ο «Πρωθυπουργός» της “ΤΔΒΚ”, που φιλοξενήθηκε από το Ίδρυμα «Μαρμαρά», κατά την ομιλία του είπε: «Να δοξάζουμε το Θεό που υπάρχει η Τουρκία ως μητέρα πατρίδα μας, διαφορετικά θα είχαμε γίνει Παλαιστίνη».

Ο Έρογλου κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στις απόψεις του σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και ισχυρίστηκε ότι χώρες, οι οποίες αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. με πρώτες τη Γερμανία και τη Γαλλία, χρησιμοποιούν τον “ε/κ τομέα”. Όσον αφορά το Κυπριακό, τόνισε: «Λέγεται ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία. Εμείς ως ΤΔΒΚ πρέπει να γνωρίζουμε το πώς θα σηκωθούμε από το τραπέζι των συνομιλιών. Εάν δηλ. πρόκειται να σηκωθούμε ως κοινότητα και να μας πουν μετά “ελάτε και πάλι στο τραπέζι”. Οι μετά από εμάς δεν πρέπει να υποστούν όσα έχουμε υποστεί εμείς».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς αξιολογεί το ενδεχόμενο ότι οι ΗΠΑ θα επισκεφθούν τα λιμάνια της “ΤΔΒΚ” παραβιάζοντας έτσι το “εμπάργκο”, ο Έρογλου απάντησε: «Είθε να γίνει. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον απαυδήσει από την αδιαλλαξία των Ε/κ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.