Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Συνάντηση στη Σμύρνη ‘για λύση στο Αιγαίο’


Milliyet
(16/7/2009)


Οι πιέσεις, τις οποίες ασκούν οι ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας την τελευταία περίοδο, είχαν ως συνέπεια Τούρκοι και Έλληνες αρμόδιοι την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, προκειμένου να βρουν μια λύση στους αιθέρες του Αιγαίου, όσον αφορά τις «αερομαχίες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, οι συνομιλίες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Αμερικανού Διοικητή του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη McFann, στις 21 – 22 Ιουλίου, με τη συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτικών ειδικών των αεροπορικών δυνάμεων.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να αποδεχθεί το στρατιωτικό αυτό διάλογο, τον οποίο μέχρι σήμερα δεν αποδεχόταν, κατόπιν «έντονων πιέσεων των ΗΠΑ». Ο πολιτικός διάλογος, ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα αποδώσει κάποια απτή λύση όσον αφορά τη διένεξη στο Αιγαίο, με τη συνάντηση της Σμύρνης θα αφήσει τη θέση του στο στρατιωτικό διάλογο.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η αμερικανική διοίκηση, αναζητώντας μια λύση στην ένταση που συνεχίζεται στους αιθέρες του Αιγαίου και στις διενέξεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, υπέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση μια μυστική έκθεση με εισηγήσεις του τύπου: «Οι διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου, πρέπει να επανεξεταστούν».

1 σχόλιο:

  1. Οι τουρκοι καταλαβαινουν μονο το δικαιο του ησχυρου μας φοβουνται και αν αντιδρασουμε με αποφασιστηκοτητα θα βαλουν παλι την ουρα στα σχελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.