Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Iράκ: «Ιστορική περίσταση» η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων

H αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων μέχρι το τέλος του 2011 είναι μια «ιστορική περίσταση για τον ιρακινό λαό,» δήλωσε σήμερα ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι.

«Γυρίσαμε τη σελίδα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και μεταφερθήκαμε σε μια νέα φάση διπλωματικής συνεργασίας ανάμεσα στο Ιράκ και τις ΗΠΑ με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό,» δήλωσε ο αλ Μάιλικι στους δημοσιογράφους.

«Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ακυρώνει όλες τις δικαιολογίες των τρομοκρατικών οργανώσεων για αιματοχυσία στο Ιράκ,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλα τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το Ιράκ καθώς απέτυχαν οι συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Βαγδάτης που προέβλεπαν την παραμονή στη χώρα ορισμένου αριθμού Αμερικανών στρατιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.