Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

O ΉΡΩΑΣ ΝΙΚΌΛΑΣ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΝΤΆΚΩΜΟ

Αιματοβαμμένα χώματα και κόκκινες θάλασσες συμβόλιζαν οι 880, 246 χειροποίητες κεραμικές παπαρούνες, μία παπαρούνα για κάθε ένα Βρετανό που θυσιάστηκε κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, και που τοποθετήθηκαν γύρο από το Πύργο του Λονδίνου (Tower of London). Με τον πρωτοφανή αυτό και αξιέπαινο τρόπο η Βρετανία πρωτοστάτησε στην ιστορική θύμηση όλων των Βρετανών και μελών της Κοινοπολιτείας (και πρώην αποικιών) που πολέμησαν μαζί με τα συμμαχικά στρατεύματα, περιλαμβανομένων και Κυπρίων, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τότε.
Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα πέραν των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων επισκέφθηκαν το Πύργο του Λονδίνου για να δουν τον ‘αιματοβαμμένο’ περίβολο του Πύργου από την μία άκρη έως την άλλη και να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Η συμβολική παπαρούνα σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Paul Cummins, από το Derbyshire. Πήρε μήνες στρατιάς εθελοντών να τοποθετήσουν τις παπαρούνες πέριξ του Πύργου. Συμβολίζοντας το αίμα που χύθηκε από τους ηρωικώς πεσόντες από την Βρετανία και την Κοινοπολιτεία κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Διαβάστε Περισσότερα http://agora-dialogue.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.