Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



21 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη αποφασίσαμε, αναλαμβάνοντας τις δικές μας ευθύνες, να σημάνουμε την έναρξη μιας σειρά δράσεων που θα φέρουν τον τίτλο «Πρωτοβουλία μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη» και τον σκοπό, όχι μόνο της επιβίωσης της ίδιας της μνήμης, αλλά και της αναζωπύρωσης του αγώνα για την απελευθέρωση του τόπου, στον οποίο πρωτοστάτησε ο ήρωας Θεόφιλος Γεωργιάδης.
Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, που στις 10 το βράδυ της 20ης Μαρτίου 1994, δολοφονήθηκε από πράκτορα των των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, έξω από το σπίτι του στην οδό Θουκυδίδη στην Αγλαντζιά της Λευκωσίας. Ο ήρωας Θεόφιλος Γεωργιάδης, που έκανε τρόπο ζωής την Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, που βρέθηκε νεκρός, αγκαλιά με το περιοδικό «Φωνή του Κουρδιστάν» που εξέδιδε η Επιτροπή. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, που δεν σταμάτησε να φωνάζει για τα δίκαια του κυπριακού Ελληνισμού, για τον τερματισμό της κατοχής, για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης που –αλύγιστος και αιώνιος- κατανόησε πως η συναδέλφωση με επίσης σκλαβωμένους λαούς είναι αναπόφευκτη.
Είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε εκ νέου μια Πρωτοβουλία, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από το βράδυ της δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη. Είμαστε υποχρεωμένοι να φωνάξουμε εκ νέου για τη λειτουργία του φασιστικού τουρκικού κράτους, όχι μόνο όσον αφορά το Κουρδιστάν αλλά και όσον αφορά την Κύπρο. Έχουμε τεράστια ευθύνη, ως κοινωνία, να ζωντανέψουμε ξανά το πνεύμα όσων έδωσαν ζωή και ψυχή στον αγώνα του Κουρδικού λαού και προσέφεραν τα μέγιστα στον αγώνα του Κυπριακού λαού.
21 χρόνια μετά, επιλέγουμε να ιδρύσουμε την «Πρωτοβουλία μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη» γιατί τα αιτήματα είναι ζωντανά και επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Ο κουρδικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για την απελευθέρωση των εδαφών που του ανήκουν, ενώ ο κυπριακός ελληνισμός επιμένει στην απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών του. Το τουρκικό φασιστικό κράτος πρέπει να πληρώσει. Είναι καιρός να επιλέξουμε ανάμεσα στο δίλημμα λήθη ή μνήμη. Η μνήμη θα μας οδηγήσει σε νέους αγώνες, σε νέες πάλες, σε νέα οράματα και για την Κύπρο και κατ’ επέκταση για κάθε λαό που στενάζει κάτω από την μπότα του δικού του Αττίλα, όπως είναι ο κουρδικός. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης ζει στους αγώνες του σήμερα.  
Εμείς, ως «Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη», καλούμε τον κόσμο που τιμά τη μνήμη του ήρωα του κυπριακού ελληνισμού να λάβει μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Προσυγκέντρωση στον κυκλικό κόμβο «ΟΧΙ» στις 18:30.
Έναρξη πορείας μνήμης στις 19:00 με προορισμό το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στις 20:00.
-          Χαιρετισμός εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη
από τον νομικό, Ευστάθιο Ευσταθίου.
-          Χαιρετισμός από φίλο και συναγωνιστή του ήρωα.
-          Ομιλία από τον Χρήστο Ιακώβου, διευθυντή ΚΥΚΕΜ.

Στον χώρο θα προβληθεί υλικό από τη ζωή και τη δράση του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Ηλ. Ταχυδρομείο:  pmtheofilougewrgiadi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.