Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Γιώργος Παπανδρέου: Εγώ πρότεινα στον Ερτο γάν την εκμετάλλευση της Ενέργειας!

Δύο σεμινάρια σε ‘Αγκυρα και Φόρειν ΄Οφις και η διπλωματία των βόθρων!
Πρόσφατα έλαβαν χώρα δύο σεμινάρια για μας δίχως εμάς. Ένα στην Άγκυρα στις 28 Φεβρουαρίου 2015 και το άλλο στο Φόρειν ΄Οφις στο Λονδίνο στις 2 Μαρτίου 2015. Αμφότερα στόχευαν στην εξυπηρέτηση τουρκικών στόχων και αυτό ένας μπορεί εύκολα να συμπεράνει αν λάβει υπόψη τα όσα λέχθηκαν στο προηγηθέν σεμινάριο στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Άγκυρα με έντονη την βρετανική συμβολή. Α) Κλείσιμο του Κυπριακού για να βοηθηθεί η προβληματική ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης για άνοιγμα κεφαλαίων και β) να βάλει χέρι και πόδι η Τουρκία ως συνέταιρος στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου μέσω των κατεχομένων με λύση που προσδοκά η Τουρκία. Και που όλοι όσοι έλαβαν μέρος ευελπιστούν στην αναγνώριση του παράνομου μορφώματος μέσω της ρατσιστικής ΔΔΟ με πολιτική ισότητα (δύο κράτη).
Σεμινάριο στο Φόρειν ΄Οφις 2.3.2015
Στις 6 Μαρτίου 2015 με ανταπόκρισή μου στο Ράδιο Πρώτο στη Λευκωσία, αναφέρθηκα στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στις 2 Μαρτίου 2015 στο Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας στο Λονδίνο, δηλαδή την ίδια μέρα το βράδυ της οποίας μίλησε ο Ε/κ διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης στο LSE. Τέτοιο σεμινάριο πρώτη φορά έγινε, με οικοδεσπότη το Βρετανό Υφυπουργό Ευρώπης κ. Ντέιβιντ Λίττινγτον, και με φιλοξενούμενους το Κυπριακό Επιμελητήριο και το παράνομο τουρκοκυπριακό αντίστοιχο.
Στο σεμινάριο, που οργανώθηκε αθόρυβα και δίχως προκαταρτική ανακοίνωση και που αποφασίστηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του κ. Λίττινγτον στην Κύπρο, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο κ. Φειδίας Πηλείδης, πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και ο κ. Φικρί Τόρος, πρόεδρος του ούτω καλούμενου Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα τα οφέλη από την επίλυση του Κυπριακού και τον ρόλο των Επιμελητηρίων. Ο κ. Πηλείδης μίλησε για οφέλη για τις δύο κοινότητες από μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή που εμπερικλείει την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή… (Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο με ένα φιλμάκι που πρόβαλε το Κυπριακό Επιμελητήριο με ξένες χρηματοδοτήσεις με την προσυπογραφή και του νομπελίστα κ. Χρ. Πισσαρίδη, με στόχο να πεισθούμε οι Έλληνες της Κύπρου «πόσο πλούσιοι θα γίνουμε και τι καλά που θα είναι όταν συνεργαστούμε επιχειρηματικά με την Τουρκία μετά από μια λύση ΔΔΟ…»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.