Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Μην ανοίξετε τα σύνορα με την Αρμενία

Opera House in Yerevan

Referans (2/4/2009)


Το Αζερμπαϊτζάν, όσο πλησιάζει η 24η Απριλίου, ανησυχώντας από το ενδεχόμενο ότι η Τουρκία μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της με την Αρμενία στέλνει και το μήνυμα ότι θα χρησιμοποιήσει το ατού του φυσικού αερίου. 

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίγεβ, σε συναντήσεις τις οποίες πραγματοποιεί με τρίτες πλευρές, στέλνει το εξής μήνυμα: «Εάν η Τουρκία συνάψει συμφωνία με τους Αρμένιους, πριν την εξασφάλιση μιας λύσης για το Ορεινό Καραμπάχ, τότε θα διακόψουμε την παροχή του φυσικού αερίου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Τουρκία, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, καταβάλλει προσπάθειες για μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν, όσον αφορά την τιμή αγοράς του φυσικού αερίου. Οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν το φυσικό αέριο των Αζέρων στην τιμή της διεθνούς αγοράς. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μια εξέλιξη η οποία σηματοδοτούσε και τη σοβαρότητα της απειλής του Αλίγεφ. Οι Αζέροι με τη ρωσική εταιρεία GAZPROM υπέγραψαν ένα «έγγραφο συμφωνίας» για συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου μακροπρόθεσμης διάρκειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.