Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Το ΡΚΚ ήταν χρήσιμο για μας


Akşam 

(3/4/2009)


Ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Scowcroft σε συνέντευξη στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Ναγκεχάν Αλτσί ομολόγησε πως έκλεισαν τα μάτια στο ΡΚΚ και ότι αυτή το χρησιμοποίησαν εναντίον του Ιράν. 

Ο Scowcroft είπε: «Για μας ήταν πολύ σημαντικός ο ρόλος του PJEAK το οποίο είναι παρακλάδι του ΡΚΚ στο Ιράν. Το υποστηρίξαμε και το ενθαρρύναμε. Σήμερα, όμως, η κατάσταση έχει αλλάξει. Θέλουμε το Ιράν δίπλα μας. Κατά τον πόλεμο του Ιράκ, πολεμούσαμε στα μέτωπα του νότου. Η κουρδική περιοχή ήταν αρκετά ήσυχη. Έτσι, εμείς δεν θέλαμε να κυνηγήσουμε το ΡΚΚ και να καταναλώσουμε τη δύναμή μας. Τώρα, οι ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή θα ακολουθήσουν νέα πολιτική. Έχουν μεγάλη ανάγκη την Τουρκία. Θα πρέπει, πλέον, να περάσουμε και πέραν από μια στρατιωτική συμμαχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.