Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Επικυρώθηκε η συμφωνία Βελιγραδίου–Πρίστινας

Δημοσίευση : 27 Iουνίου 2013
Τα 2/3 των βουλευτών ψήφισαν υπέρ» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η κ. Τσιτάκου, αρμόδια για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση υπουργός της κυβέρνησης του Κοσόβου.
Η Βουλή του Κοσόβου επικύρωσε, σήμερα, Πέμπτη, τη συμφωνία των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση υπουργός της κυβέρνησης του Κοσόβου, Βλιόρα Τσιτάκου.
«Το Κόσοβο μόλις επικύρωσε τη συμφωνία με τη Σερβία! Τα 2/3 των βουλευτών ψήφισαν υπέρ» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η κ. Τσιτάκου.
Η συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας μονογράφηκε από τους πρωθυπουργούς της Σερβίας και του Κοσόβου Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα, στις 19 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.
Νωρίτερα, βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση» με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Άλμπιν Κούρτι άρπαξαν το μικρόφωνο από τον πρόεδρο της Βουλής του Κοσόβου, Γιακούπ Κρασνίτσι, την ώρα που ανακοίνωνε ότι στην αίθουσα είναι παρόντες 101 βουλευτές και ότι αρχίζει η ψηφοφορία για την επικύρωση της συμφωνίας Βελιγραδίου – Πρίστινας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.