Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Sir Pissarides, το Φόρειν ΄Οφις, η Τουρκία και ο Μπράιζα


Pissarides crossing fingers & expaining 1a LLLLLΟ Sir Christopher Antoniou Pissarides πήρε τον τίτλο του (Sir)  από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ με την ευκαιρία των τελευταίων γενεθλίων της, για τις υπηρεσίες του στα οικονομικά.
Με την τελευταία νέα επιτυχία μεγατόνων του,  στο κατάπτυστο φιλμάκι του περιβόητου ΚΕΒΕ, που αν δεν ονόμαζαν τους «εμπνευστές» τους θα δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι δεν βγήκε έτοιμο σε CD, από το μαγειρείο του βρετανικού  Φόρειν ΄Οφις,  θα πρέπει να αναμένει να τιμηθεί και από την Τουρκία! Για  τις υπηρεσίες του στα τουρκικά συμφέροντα με κανένα βραβείο Ατατούρκ. Έχουν υποχρέωση οι του ΚΕΒΕ και οι στα κατεχόμενα μας εδάφη «αντίστοιχοί» τους να τον προτείνουν τον άνθρωπο για όσα βραβεία προσφέρουν οι Ερτογάν και Νταβούτογλου, γιατί το αξίζει και με το παραπάνω.
Συνήθως η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια για τέτοια προπαγάνδα και εδώ ο άνθρωπος με ένα νόμπελ και ένα Sir τους έβγαλε από τα έξοδα. Ξέχασε συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή, και ποίος την έκανε, ότι τα όμορφα μέρη της Κύπρου που στερούνται ανάπτυξης είναι δικές μας κατεχόμενες, κλεμμένες περιουσίες, ότι υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία (και όχι ελληνική κοινότητα), ότι δεν είναι το εμπόριο με την Τουρκία που είναι το πρόβλημα της Κύπρου αλλά η κατοχή και για να υπάρξει κύριε Sir και λοιποί fair and just λύση, θα έπρεπε να αποτείνεστε στην βάρβαρη Τουρκία και όχι στα θύματα.
Ο Sir Pissarides λοιπόν, μου θύμισε  μια επιστολή που είχε στείλει το Φόρειν ΄Οφις στις 26 Φεβρουαρίου 1996 στον πρόεδρο της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας στο Λονδίνο Χάρη Σοφοκλείδη και τον καλούσε να βοηθήσει χρησιμοποιώντας την Αδελφότητα να πείσει όλους τους Κύπριους για συμβιβασμό και θα αποζημιωνόμασταν από τα κέρδη!  “…. Organisations such as your own can help pave the way in persuading all Cypriots that the price of compromise inherent in any settlement will be vastly recompensed by the gains”. ( Η υπογράμμιση του all  από το Φόρειν ΄Οφις).
Ακολούθησε το 2008 η «μελέτη» της Πραξούλας Αντωνιάδου μαζί με την Fiona Mullen και την τουρκάλα (έποικο- “Σ» 1.10.2011)  Ozlem Oguz Cilsal «The day after I: commercial opportunities following a solution to the Cyprus problem”. Στην «μελέτη» εκείνη η Κυπριακή Δημοκρατία αναφερόταν απλώς ως «νότιο τμήμα του νησιού» (προσέξετε, στο φιλμάκι ο Sir Pissarides την αναφέρει ως «ελληνική κοινότητα»). Η πρώην υπουργός του Χριστόφια επιχειρηματολογούσε ότι μετά τη λύση του Κυπριακού, το διζωνικό κρατικό μόρφωμα που θα προκύψει θα επωφεληθεί από την ύπαρξη αγωγών στο έδαφος της Τουρκίας. Η «μελέτη» της Πραξούλας δημοσιεύθηκε από το γνωστό εντολοδοχικό ΠΡΙΟ Νορβηγίας, (που είχε αναλάβει καταρχήν τα σεμινάρια πλύσης εγκεφάλου Ελληνοκυπρίων και μετά την εκστρατεία υπέρ της επιβολής του Σχεδίου Ανάν) και ήταν μέρος μιας σειράς εκδόσεων.  Βραβεύθηκε δε από άλλο Sir της Αυτού Μεγαλειότητας, τον επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου με πρόλογο από ποίο άλλο, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Την δεύτερη «μελέτη», περιμένετε,   με τίτλο «The day after II: Reconstructing a reunited Cyprus”, την συγχρηματοδότησε η Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο!
Ξέχασα,  μας υπόσχονταν ότι με τη λύση τους θα είχαμε στη τσέπη και από  5,000 ευρώ ο καθένας…
Ο Μάθιου Μπράιζα
Τις μέρες αυτές επανήλθε ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Μάθιου Μπράιζα με νέες δηλώσεις υπερ αγωγού μέσω Τουρκίας,  για τις οποίες εκφράζονται ανησυχίες (Σημερινή 13.12.2013). . Μα ο Μπράιζα από τότε που απέτυχε να γίνει δεκτός ως πρέσβης στο Αζερμπαιτζάν λόγω της καμπάνιας του επιτυχούς Αρμενικού λόμπυ στις ΗΠΑ, εγκατέλειψε την διπλωματική υπηρεσία, ζει στην Κωνσταντινούπολη, εργάζεται για τουρκική εταιρία παντρεμένος με τουρκάλα. Άξιον απορίας γιατί δεν αποδίδονται από δικούς μας  οι ίδιες ανησυχίες αλλά και επικρίσεις στα όσα προώθησε ο «δικός» μας Σερ Πισσαρίδης  (που προεδρεύει και του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κ.Δ) στο διαβόητο φιλμάκι του ΚΕΒΕ υπέρ της Τουρκίας, που δεν βρίσκω να διαφέρουν ποσώς σε στόχο με όσα προωθεί ο εργοδοτούμενος από τους Τούρκους Μπράιζα.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης όχι μόνο δεν είχε διπλώματα, αλλά  ούτε καν γράμματα ήξερε, αγράμματος ήταν. Αλλά πατριώτης, παλικάρι, ΄Ελληνας αγωνιστής και ήρωας. Σήμερα οι …ηρωισμοί, πατριωτισμοί, παλληκαρισμοί, μετρούνται με όσο μεγαλύτερη βλακεία, διγλωσσία, αθυροστομία, προδοσία, μειοδοσία, ανοησία, ψευτιά, πνευματική μαλακία και κοροιδία μπορέσει ένας να πουλήσει και κάποτε και κατ΄εντολή…
Η Φανούλα Αργυρού είναι ερευνήτρια-συγγραφέας με έδρα το Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.