Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οργάνωση που εμπνέεται από την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Κάιρο


ΑΜΠΕ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Μια αιγυπτιακή οργάνωση που εμπνέεται από την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις τέσσερις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την αστυνομία στο Κάιρο και συνέστησε στους "Μουσουλμάνους" να μείνουν μακριά σήμερα από τις εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας.
Σε ένα φόρουμ τζιχαντιστών, η ισλαμική οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, η οποία πραγματοποιεί από καιρό επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στη Χερσόνησο του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη για τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες στο Κάιρο.
Υπενθυμίζεται ότι εξερράγη σήμερα βόμβα κοντά σε ακαδημία της αστυνομίας στο Κάιρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η επίθεση αυτή σημειώνεται κατά την τρίτη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ και μια ημέρα μετά το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων με στόχο την αστυνομία, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε φόβους ότι μια ισλαμική εξέγερση κερδίζει έδαφος. Ισλαμιστές μαχητές έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας τον Ιούλιο.
Η ανατροπή του Μόρσι οδήγησε την Αίγυπτο σε πολιτικό αδιέξοδο με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στις επενδύσεις και τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.