Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Σουδάν: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες φυλές στο Νταρφούρ

Σφοδρές μάχες μαίνονται ανάμεσα σε αντίπαλες φυλές στην πολιτεία Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους, όπως μετέδωσε σήμερα ένας κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας. Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι στους νεκρούς συγκαταλέγονται στρατιώτες από το Τσαντ.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 100» μετά τις μάχες ανάμεσα στις φυλές Μισερίγια και Σαλαμάτ, μετέδωσε το Radio Omdurman, χωρίς να διευκρινίσει μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν οι θάνατοι αυτοί.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι μάχες έχουν σταματήσει, αλλά αντιθέτως ένας προεστός της φυλής Μισερίγια είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονταν γύρω από την πόλη Ουμ Ντουχούν, με πάνω από 50 νεκρούς και στις δύο πλευρές.
Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ, μέλη μιας μικτής δύναμης που περιπολεί στα σύνορα του Σουδάν με το Τσαντ, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε μάχες με μέλη της φυλής των Σαλαμάτ, σύμφωνα με μία πηγή η οποία εργάζεται για μια ανθρωπιστική οργάνωση. «Έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι στρατιωτικών του Τσαντ», είπε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο αραβικές φυλές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους από τον Απρίλιο στο νοτιοδυτικό Νταρφούρ.
Την Πέμπτη, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι τα επεισόδια βίας ανάμεσα σε αντίπαλες φυλές και οι μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και αντάρτες έχουν εκτοπίσει τουλάχιστον 460.000 ανθρώπους στο Νταρφούρ φέτος.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.