Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Γερμανικό υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε ανοικτά της Ινδονησίας

Ινδονήσιοι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν στα ανοικτά του νησιού της Ιάβας (κεντρική Ινδονησία) το ναυάγιο, όπως πιστεύουν, ενός γερμανικού υποβρυχίου που βυθίσθηκε στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ναυάγιο, μέσα στο οποίο υπάρχουν τουλάχιστον 17 σκελετοί, βρέθηκε έπειτα από πληροφορίες που έδωσαν ντόπιοι δύτες.
Έπειτα από μια πρώτη ανάλυση, και κυρίως την ανακάλυψη σερβίτσιων φαγητού με αγκυλωτούς σταυρούς, οι ερευνητές του Ινδονησιακού Εθνικού Κέντρου Αρχαιολογίας που επισκέφθηκαν το ναυάγιο πιστεύουν πως πρόκειται για ένα υποβρύχιο «U-168», που επιχειρούσε κατά των Συμμάχων στη Διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το σκάφος τορπιλίσθηκε από ένα άλλο, ολλανδικό υποβρύχιο το 1944.
"Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε ένα ξένο υποβρύχιο του πολέμου στα ύδατά μας», δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Μπούντι Ουτόμπο, ο οποίος διηύθυνε την ομάδα των ερευνητών.
"Πρόκειται για μια εξαιρετική ανακάλυψη που είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες γι' αυτά που συνέβησαν στη θάλασσα της Ιάβας στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε.
Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ινδονησία, η οποία ήταν τότε ολλανδική αποικία, είχε καταληφθεί από την Ιαπωνία και υπήρξε ένα από τα θέατρα των συγκρούσεων μεταξύ των Συμμάχων και της γερμανο-ιαπωνικής συμμαχίας.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.