Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδιώκουν να αποκτήσουν τα “Απάτσι”, τα οποία δεν μπόρεσε να πάρει η Ελλάδα

Akşam 30/11/2008

Το γεγονός ότι έχουν μείνει μόνο 8 από τα ελικόπτερα Super Cobra, τα οποία παρέχουν υποστήριξη στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, κινητοποίησε το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου. Η Δ/νση Σχεδιασμού του Επιτελείου άρχισε την αναζήτηση για την αγορά 12 νέων επιθετικών ελικοπτέρων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Εθνικών Επιθετικών Ελικοπτέρων» του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και εντός του πλαισίου της Συμφωνίας, που υπογράφηκε με την ιταλική εταιρία AGUSTA WESTLAND, το πρώτο ελικόπτερο θα παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2013, ενώ η παράδοση των 51 ελικοπτέρων που θα παραχθούν, θα γίνει το 2015.

Για το λόγο αυτό, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλησαν να αγοράσουν ελικόπτερα Super Cobra, που χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό, αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν: «Τα χρειαζόμαστε λόγω των επιχειρήσεων που πραγματοποιούμε στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ». Οι ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους 170 Super Cobra. Η απάντηση αυτή έφερε στην επικαιρότητα την αγορά 12 ελικοπτέρων “Απάτσι” από την εταιρία Boeing. Όμως, δεν μπόρεσε να γίνει συνεννόηση με την εν λόγω εταιρία, η οποία πούλησε τα 30 έτοιμα ελικόπτερα, που είχε στα χέρια της, στην Κορέα. Αυτή τη φορά, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλησαν να πάρουν τα Super Cobra, που είχε στα χέρια του ο στρατός του Ταϊβάν. Αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τη χώρα αυτή.

Έτσι, τώρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη τα νέα 12 “Απάτσι” που θα έπαιρνε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ και για τα οποία αναφέρεται ότι, επειδή η Ελλάδα δεν μπόρεσε να καταβάλει τα χρήματα, η Boeing ακύρωσε τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.