Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Συνέντευξη από τον Νασράλα της Χεζμπολάχ πήρε ο Τζούλιαν Ασάντζ

Ο Τζούλιαν Ασάντζ πήρε συνέντευξη από τον Νασράλα της Χεζμπολάχ για τη ρωσική τηλεόραση.
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ πήρε συνέντευξη από τον Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, στην πρώτη από μια σειρά εκπομπών που μεταδόθηκε σήμερα από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δικτυο RT.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία ενώ ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο», διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού, ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ευνοήσει το διάλογο.

«Ήρθαμε σε επαφή με την αντιπολίτευση για να την ενθαρρύνουμε και για να διευκολύνουμε το διάλογο με το καθεστώς, αλλά απέρριψε το διάλογο», διαβεβαίωσε ο Νασράλα.

«Έχουμε εξαρχής να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να κάνει μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμο για διάλογο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν είναι έτοιμη για διάλογο, δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θέλει είναι να ρίξει το καθεστώς. Αυτό είναι ένα πρόβλημα», δήλωσε.

Πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης αυτής, της πρώτης από μια σειρά δώδεκα συνεντεύξεων που έχει πάρει ο Τζούλιαν Ασάντζ, η αρχισυντάκτρια του RT, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, είχε αναφέρει στο λογαριασμό της στο Twitter πως ο πρώτος προσκεκλημένος θα είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Ο Ασάντζ βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων, για την οποία δηλώνει αθώος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.