Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το Ιράν συνέλαβε «τρομοκράτες»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Στη σύλληψη μελών «σημαντικού τρομοκρατικού δικτύου, το οποίο συνδέεται με το Ισραήλ» ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Τεχεράνη, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, το οποίο επικαλείται σχετική έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ενώ η ισραηλινή πλευρά δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αν δεν αποφέρουν καρπούς οι διπλωματικές προσπάθειες με αντικείμενο την επίλυση του ζητήματος του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η απάντηση της Τεχεράνης σε ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα του Ισραήλ εναντίον της θα είναι σκληρή και ενδέχεται να περιλαμβάνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars, οι ύποπτοι τρομοκράτες συνελήφθησαν «ενώ ετοιμάζονταν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες», ενώ ανέφερε επίσης ότι κατασχέθηκαν βόμβες, οπλοπολυβόλα, καθώς και εξοπλισμός επικοινωνίας. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε επαρχίες στο κεντρικό τμήμα της χώρας και στη μεθόριο, και ότι η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα επιχειρήσεων των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες διήρκεσαν αρκετούς μήνες. Τα ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας, θα ανακοινώσει αργότερα περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Στο παρελθόν, η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει το Ισραήλ ότι ευθύνεται για τις δολοφονίες Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων. Toν περασμένο Ιανουάριο, το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ, όταν ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμων σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του από έναν μοτοσικλετιστή στην ιρανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.