Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Συμμετοχή του ΚΥ.ΚΕ.Μ. στο ATHENA 2009


Πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα το διεθνούς φήμης θεσμοθετημένο συνέδριο για τη διαχείριση κρίσεων (ΑΤΗΕΝΑ – CRISIS MANEGEMENT) που διοργανώνει για σειρά ετών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από όλα σχεδόν τα κράτη της ΕΕ, της Μέσης Ανατολής καθώς επίσης των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας και Καναδά. Στο τριήμερο συνέδριο παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός θεμάτων που αφορούν απειλές και τρόπους διαχείρισής τους στις διεθνείς σχέσεις, όπως η τρομοκρατία, η πειρατεία, ο χημικός πόλεμος, η λαθρομετανάστευση κά. Η Κύπρος συμμετείχε στο συνέδριο με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.) η οποία παρουσίασε το θέμα για το μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον της Κύπρου και την ανάδυση ασύμμετρων απειλών. Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου το ΚΥ.ΚΕ.Μ. απεδέχθη προτάσεις συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά δίκτυα που θα εμβαθύνουν τα επόμενα χρόνια στον τομέα της Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας.

3 σχόλια:

  1. Παρακολούθησα δάφορες συζητήσεις του ΚΥΚΕΜ στη Λευκωσία και μπορώ να πω ότι είναι ένα αό τα πιο σοβαρά επιστημονικά ιδρύματα στην Κύπρο. Εύχομαι καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΥΚΕΜ κάνει σοβαρή δουλειά εδώ και χρόνια χωρίς να χρωματίζεται κομματικά και χωρίς να λαμβάνει περίεργες χρηματοδοτήσεις από PRIO και UNOPS. Είναι το μοναδικό επιστημονικό Κέντρο που εργάζεται και παράγει αθόρυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στο ΚΥΚΕΜ που κρατάει ψηλά τη σημαία των ανεξάρτητων ερευνητικών κέντρων. Είναι το μοναδικό ίδρυμα στην Κύπρο που κράτησε ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.