Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Σεξ, ναρκωτικά και η δράση των Τούρκων στις ΗΠΑ


Η Σίμπελ Έντμοντς έχει μία ιστορία να πει: Λεσβίες και γκέι γερουσιαστές, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τούρκοι πράκτορες που δημιουργούν λόμπι υπέρ των συμφερόντων της χώρας τους εκμεταλλευόμενοι προσωπικές σχέσεις και όλα αυτά, ενώ καταγγέλθηκαν, ως μόνο θύμα είχαν την ίδια την καταγελούσα, η οποία έχασε τη δουλειά της αμέσως μετά.

Η Έντμοντς πέντε ημέρες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους προσλήφθηκε ως μεταφράστρια των τουρκικών και φαρσί από το FBI, το Σεπτέμβριο του 2001, και απολύθηκε τον Απρίλιο του 2002 μετά τις πληροφορίες που κατέθεσε. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «The American Conservative’’ μιλά με ονόματα και διευθύνσεις και δεν λέει λίγα. Δουλειά της ήταν να παρακολουθεί τις επαφές στις ΗΠΑ τούρκων πρακτόρων. Πρώτη ανακάλυψή της ήταν η λεσβιακή σχέση που είχε τουρκάλα μεταφράστρια στο FBI με τη βουλευτή του Ιλινόις Ιάν Σακόβσκι, με αποτέλεσμα τούρκοι πράκτορες, χρησιμοποιώντας τη βουλευτή, όχι μόνο να παρεμποδίσουν την έγκριση του αρμενικού ψηφίσματος, αλλά να αποκτήσουν και άλλα μυστικά…

Η Έντμοντς μιλά για το «δρόμο» των όπλων και των ναρκωτικών και δίνει λεπτομέρειες για μεταφορά όπλων και προσώπων από τις ΗΠΑ με στρατιωτικά αεροσκάφη προς Αζερμπαϊτζάν και Τατζικιστάν και από εκεί αλλαγή φορτίου… Νατοϊκά αεροσκάφη μετέφεραν στην Ευρώπη -Βέλγιο και Βρετανία- ναρκωτικά και στη συνέχεια μέρος αυτών στις ΗΠΑ. Εμπλέκει τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Μαρκ Γκρόσμαν (1994 - 1997) και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών (Ρίτσαρντ Αρμιτάζ) και του Πενταγώνου (Ρίτσαρντ Περλ και Ντάγκλας Φέιθ) ως χρηματοδοτούμενος από την Τουρκία. Σημειώνει ότι 13 εκατ. δολάρια κατευθύνθηκαν από την τουρκική πρεσβεία της Ουάσιγκτον προς τον πρώην ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μπομπ Λίβινγκστον, το λόμπι που ο ίδιος οργάνωσε εργάστηκε προς την κατεύθυνση της μη αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι αμερικανοί βουλευτές, που κατονομάζονται από την Έντμοντς, όντως αντιτέθηκαν ενεργά στο αρμενικό ψήφισμα. «Αν ήταν μυθιστόρημα, κανείς δεν θα το πίστευε», σχολιάζει το αμερικανικό περιοδικό τη μαρτυρία της Έντμοντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.