Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Απαγόρευσε το εμπόριο όπλων με τη Β. Κορέα ο ΜεντβέντεφΜε διάταγμα που προβλέπει την προσχώρηση της Ρωσίας στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απαγόρευσε σήμερα, Μ. Τρίτη, το εμπόριο όπλων με την Βόρεια Κορέα με διάταγμα που προβλέπει την προσχώρηση της Ρωσίας στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που υιοθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2009.

Ο πρόεδρος απαγόρευσε σε όλες τις ρωσικές επιχειρήσεις την διαμετακόμιση όπλων μέσω Ρωσίας με προορισμό την Βόρεια Κορέα και την εξαγωγή όπλων από την Ρωσία προς την Βόρεια Κορέα κάθε τύπου όπλων, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε στις 12 Ιουνίου 2009 ομόφωνα την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας σε απάντηση για την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η τελευταία στις 25 Μαίου.

Παρά τις κυρώσεις, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς τον Ιούλιο του 2009.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.