Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο Νταβούτογλου μιλά για στρατηγικό συνεταιρισμό


Cumhuriyet
(4/6/2009) 


Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου, μιλώντας στο Τουρκοαμερικανικό Συμβούλιο Επιχειρηματιών στην Ουάσιγκτον, ανέφερε: 

«Το πρότυπο συνεταιρισμού μεταξύ Τουρκίας – ΗΠΑ δεν είναι μια επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα. Άλλωστε, την ίδια ορολογία είχε χρησιμοποιήσει και ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. Εξάλλου, εμείς δεν είμαστε μόνο στρατηγικοί εταίροι, είμαστε πρότυπο εταίρου. Για το λόγο αυτό, η Τουρκία έχει ανάγκη μιας προσεκτικής στρατηγικής στην περιοχή της».  

Ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε και την ανάγκη συνέχισης μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες. Η Τουρκία, είπε, πρέπει να βρίσκεται παντού. Ο Νταβούτογλου ανέφερε, επίσης, ότι η εικόνα της Τουρκίας έχει αλλάξει πάρα πολύ και ότι η χώρα θα είναι ενεργή μέσα σε όλους τους σχηματισμούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.