Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Δυσκολεύει ο δρόμος προς την ΕΕ


Μilliyet 
(9/6/2009)




Η επιτυχία στις ευρωεκλογές των κομμάτων, που αντιτίθενται στην Τουρκία, καθιστά ακόμη δυσκολότερη την πορεία της χώρας ως προς την πλήρη ένταξή της. Το γεγονός ότι σημείωσαν επιτυχία τα κόμματα, τα οποία δεν αντιτίθενται μόνο στην Τουρκία αλλά και στην ίδια την Ε.Ε., προκαλεί δυσφορία. 

Με τις ευρωεκλογές, ενισχύθηκαν τόσο ο Σαρκοζύ, όσο και η Μέρκελ, που προτείνουν προνομιακή εταιρική σχέση για την Τουρκία. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα είναι η επιτυχία των κομμάτων που αντιτίθενται στην ίδια την Ε.Ε.. Το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας υποστηρίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. και εκφράζονται φόβοι ότι το εν λόγω κόμμα, αλλά και αυτά που συμπορεύονται με αυτό, αναλαμβάνοντας ρόλο «Δούρειου Ίππου», ενδέχεται να χτυπήσουν την Ε.Ε. εκ των έσω. Αναμφισβήτητα, και τα κόμματα αυτά αποτελούν εμπόδιο στην πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.