Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ενισχύθηκαν οι αντιτούρκοι


Vatan 
(9/6/2009)




Έχασαν στις ευρωεκλογές οι Σοσιαλιστές, που υποστήριζαν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Την πρώτη σειρά κατέλαβαν οι Χριστιανοδημοκράτες, που ισχυρίζονται ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να ενταχθούν στην Ε.Ε., ενώ τα ρατσιστικά κόμματα εξασφάλισαν για πρώτη φορά δικαίωμα να συγκροτήσουν ομάδα. 

Το Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις εκλογές, γεμίζει με πολιτικούς που επιθυμούν να κρατήσουν την Άγκυρα εκτός της Ε.Ε.. Οι Σοσιαλιστές, οι οποίοι μέχρι χθες υποστήριζαν με τις προτάσεις τους την Τουρκία, έχασαν 54 έδρες, οι δε Δεξιοί, που έφθασαν στις εκλογές με αντιτουρκική εκστρατεία, σημείωσαν μεγάλη άνοδο. Το κόμμα του Ολλανδού Βίλντερς, που υποστηρίζει ότι «η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ε.Ε. κι΄ αν ακόμη περάσουν ένα εκατομμύριο χρόνια», κέρδισε τέσσερις έδρες. Επίσης, στην Αυστρία, το κόμμα ΒΜΡ, που εξέδωσε αφίσες που έγραφαν «Όχι στους Τούρκους εργάτες», κέρδισε δύο έδρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.