Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Στρατιωτικό μήνυμα στους Ελληνοκυπρίους


Türkiye 
(10/9/2009)


Η Τουρκία θα απαντήσει στην “ε/κ διοίκηση”, η οποία είχε προβεί παλαιότερα σε ενέργειες με την Αίγυπτο και το Λίβανο - και τώρα μέσω μιας αμερικανικής εταιρείας - στις ΑΟΖ της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα χωρικά ύδατα της “ΤΔΒΚ” για έρευνες πετρελαίου, με άσκηση που θα πραγματοποιήσει από κοινού με την “ΤΔΒΚ”, στις 16 – 17 Ιουνίου. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «Αετός Ανατολίας και Πεσόντος Λοχαγού Τζανέρ Γκιονγιελί [Caner Gönyeli] 2009». Οι Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους άλλους πιλότους συμμετεχόντων χωρών στην άσκηση «Αετός της Ανατολίας». Από την άλλη, οι Τουρκικές Δυνάμεις θα υψώσουν σημαία στις ΑΟΖ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα χωρικά ύδατα της “ΤΔΒΚ”.

Στην άσκηση «Αετός της Ανατολίας 2009/2», που οργανώνεται στο Ικόνιο σε πολυεθνικό επίπεδο, φέτος λαμβάνουν μέρος η Τουρκία, οι ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, η Βρετανία και η Ιορδανία. Στην άσκηση, στην οποία οι άλλες χώρες λαμβάνουν μέρος καταβάλλοντας χρήματα, γίνεται εκπαίδευση αναπτυγμένης τακτικής μάχης. Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, στα χωρικά ύδατα της “ΤΔΒΚ” και στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου. Με την άσκηση θα καταρριφθούν οι ισχυρισμοί της “ε/κ διοίκησης”, ότι η ευθύνη για την έρευνα διάσωσης στα χωρικά ύδατα της “ΤΔΒΚ” της ανήκει. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν τα Cospas [Διαστημικό Σύστημα για την αναζήτηση πλοίων που κινδυνεύουν] που διαθέτει η Τουρκία, καθώς και το σύστημα Sarsat [Σύστημα Διαστημικής Διάσωσης]. 

Όσον αφορά την άσκηση «Πεσόντος Λοχαγού Τζανέρ Γκιονγιελί», αυτή βάσει του “πρωτοκόλλου” μεταξύ Τουρκίας – “ΤΔΒΚ” διεξάγεται από το 2002 κάθε χρόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.