Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σπίλμπεργκ σκέφτεται να γυρίσει ταινία για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον σεναριογράφο της «Λίστας του Σίντλερ»

Το βαρύ πυροβολικό του Χόλυγουντ ετοιμάζει την ταινία για το 2015, στην 100η επέτειο της τραγωδίας. REUTERS/Mario Anzuoni
Το ενδεχόμενο να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το δράμα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς συζητά ο διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ. Οπως μετέδωσε ο ιστότοπος Armenian Pulse οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με τον σεναριογράφο της ταινίας «Λίστα του Σίτλερ» Στήβεν Ζάιλαν, ταινία που ως γνωστόν μιλούσε για μια άλλη φοβερή γενοκτονία του 20ου αιώνα, το Ολοκαύτωμα των εβραίων από τους ναζιστές.

Την ηθική και υλική στήριξή τους στο εγχείρημα, εάν τελικώς αποφασιστεί η υλοποίησή του, έχουν ήδη εκφράσει πολλοί φορείς της αρμενικής διασποράς καθώς και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Αρμενίας. Στόχος είναι η ταινία να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το 2015, ώστενα συμπέσει με την συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη της γενοκτονίας.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Αρμένιοι άμαχοι, υπήκοοι των Οθωμανών, δολοφονήθηκαν ή σκοτώθηκαν από τις κακουχίες σε ατελείωτες πορείες θανάτου στη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου, στο περιθώριο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.