|
|
|
Η παλαιστινιακή ηγεσία θέλει να έχει έναν διάλογο με τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα με τα νέα κεντρώα κινήματα, πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο.
«Η παλαιστινιακή ηγεσία παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον αυτό που θα προκύψει από τις ισραηλινές εκλογές και πιστεύουμε ότι οι εκλογές έδωσαν μια νέα ευκαιρία για να εκφραστούν οι Ισραηλινοί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ραμάλα ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο.
«Είμαστε διατεθειμένοι να αρχίσουμε ένα διάλογο για το επόμενο στάδιο με τα ισραηλινά κόμματα που είναι έτοιμα γι' αυτό», πρόσθεσε.
«Απευθύνουμε μια πολιτική πρόσκληση στα ισραηλινά κόμματα, ιδιαίτερα στα νέα μεταξύ αυτών, για να αρχίσουμε έναν διάλογο πριν από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης», διευκρίνισε στη συνέχεια στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, αναφερόμενος στα κεντρώα κόμματα Γες Ατίντ (19 έδρες), το οποίο συστάθηκε πριν από έναν χρόνο από τον πρώην δημοσιογράφο Γιαΐρ Λαπίντ, καθώς και στο ΧαΤνουάχ (6 έδρες), το νέο κεντρώο κόμμα που ίδρυσε το Νοέμβριο η πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι.
Ο διάλογος αυτός θα έχει ως στόχο «να συζητηθούν οι βάσεις πάνω στις οποίες είναι δυνατό να διαπραγματευθούμε και να έχουμε τα αποτελέσματα που ελπίζουμε από τις διαπραγματεύσεις, δηλαδή μια λύση δύο κρατών», ένα παλαιστινιακό και ένα ισραηλινό, εξήγησε.
Ο Λαπίντ, η δύναμη του κόμματος του οποίου μετά τις εκλογές του υπόσχεται μια θέση στον κυβερνητικό συνασπισμό που αναμένεται να σχηματίσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνει υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, οι οποίες έχουν διακοπεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.
Ωστόσο επιθυμεί την διατήρηση από το Ισραήλ της πλειονότητας των ισραηλινών οικισμών στην Δυτική Όχθη και στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, θέσεις που είναι εκ των προτέρων ασύμβατες με μια ειρηνευτική συμφωνία.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ |
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.