Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Geoffrey Regan, Μάχες που άλλαξαν την ιστορία: 50 Αποφασιστικές Μάχες σε 2.500 χρόνια πολέμων. Εκδόσεις Κασταλία, 2007


Από τη Σαλαμίνα στα Γαυγάμηλα, από την Κωνσταντινούπολη στο Γκέττυσμπουργκ, από το Βατερλώ στα Στάλινγκραντ και το Ελ Αλαμέιν. Ο ειδικός στη στρατιωτική ιστορία, Τζέφρυ Ρήγκαν μας περιηγεί σε 50 φημισμένες μάχες, οι οποίες λόγω της φύσης και της έκβασής τους, είχαν μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια ιστορία. 


Με τη βοήθεια των έγχρωμων χαρτών και απεικονίσεων, ο Τζέφρυ Ρήγκαν δεν εξετάζει απλώς τα γεγονότα, που οδήγησαν στις μάχες και την έκβασή τους, αλλά αναβιώνεινει τους αγώνες που δόθηκαν, αναλύει τις τακτικές τους και μονογραφεί τους κυριότερους διοικητές τους και τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποίησαν. 
Οι "Μάχες που άλλαξαν την ιστορία", παρέχουν μια ενδελεχή και προσιτή παρουσίαση των 50 στρατιωτικών αναμετρήσεων, που διαμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Τίτλος πρωτοτύπου: Battles that Changed History. Carlton Books 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.