Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συρία: Σε 1.125 ανέρχονται τα θύματα των βασανιστηρίων



28 Oκτωβρίου 2012
Η ακτιβίστρια Φατίμα Σαάντ πέθανε από τα βασανιστήρια, ανακοίνωσε σήμερα ο Συριακός Σύνδεσμος Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι 1.125 άνθρωποι είχαν την ίδια τύχη από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης στη Συρία πριν από 19 μήνες, η οποία εξελίχθηκε σε ένοπλη σύγκρουση.
Η 22χρονη Φατίμα υπέκυψε στη διάρκεια βασανιστηρίων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες είχαν κατάσχει στο σπίτι της μια κάμερα και ένα κινητό με τα οποία κατέγραφε εικόνες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Η Φατίμα, η οποία είχε συλληφθεί τον Ιούνιο στη Λαττάκεια, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο συκώτι ύστερα από βασανιστήρια. Υπέκυψε στις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία καταγγέλλει ένα «άγριο έγκλημα», το οποίο χαρακτηρίζει «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Η οργάνωση αυτή εκφράζει τη βαθειά ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων βασανιστηρίων στις φυλακές του καθεστώτος, τα οποία ανέρχονται σε 1.125 μέχρι σήμερα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.