Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν θα κάνει διάλογο με το συριακό καθεστώς

Η Άγκυρα απορρίπτει οποιοδήποτε διάλογο με το συριακό καθεστώς, λέει ο Νταβούτογλου.
Η Τουρκία δεν θα κάνει διάλογο με το συριακό καθεστώς, το οποίο συνέχισε «μια σφαγή εναντίον του ίδιου του λαού του» στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ Αλ Άντχα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του ρώσου ομολόγου του, του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κάλεσε τις χώρες της περιοχής να κάνουν διάλογο με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
"Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε διάλογο με ένα καθεστώς το οποίο συνέχισε μια τέτοια σφαγή εναντίον του ίδιου του λαού του στη διάρκεια της γιορτής» της θυσίας, δήλωσε ο Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως η χώρα του δεν θα συμμετάσχει σε καμιά πρωτοβουλία που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια τη «νομιμοποίηση του υφισταμένου καθεστώτος».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.