Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σουδανικές κατηγορίες κατά του Ισραήλ για βομβαρδισμό ενός εργοστασίου όπλων

Δημοσίευση : 24 Oκτωβρίου 2012
Τέσσερα στρατιωτικά αεροπλάνα επέδραμαν εναντίον ενός εργοστασίου όπλων στο Χαρτούμ όπου χθες Τρίτη το βράδυ είχε ξεσπάσει μια μεγάλη φωτιά με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε σήμερα ένας σουδανός υπουργός, κατηγορώντας το Ισραήλ για το χτύπημα αυτό.
«Τέσσερα στρατιωτικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στο εργοστάσιο Γιαρμούκ», δήλωσε ο υπουργός Ενημέρωσης Άχμεντ Μπιλάλ Οσμάν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα αεροπλάνα αυτά φαίνεται να προσέγγισαν το εργοστάσιο από τα ανατολικά.
«Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τον βομβαρδισμό», σημείωσε ο Οσμάν, επισημαίνοντας ότι «διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε σε χρόνο και τόπο της επιλογή μας».
Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, μια σειρά εκρήξεων σημειώθηκε στο εργοστάσιο Γιαρμούκ και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον Σουδανό υπουργό, τέσσερα αεροπλάνα πήραν μέρος στην επίθεση, που εξαπολύθηκε περίπου τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τρίτης εναντίον του εργοστασίου Γιαρμούκ.
Αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του Ισραήλ βρέθηκαν στα υπολείμματα των εκρηκτικών, διαβεβαίωσε ο Οσμάν.
Στο Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, ενώ ούτε ο ισραηλινός στρατός έχει αντιδράσει προς το παρόν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.