Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Πόλεμο εξόντωσης» του συριακού λαού καταγγέλλει το Κατάρ


O πρωθυπουργός του Κατάρ Χαμάντ Μπεν Τζάσεμ Αλ-Θάνι δήλωσε ότι η αιματηρή σύγκρουση στη Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος αλλά ένας «πόλεμος εξόντωσης» του συριακού λαού με τη συνέργεια της διεθνούς κοινότητας.
"Αυτό που διαδραματίζεται στη Συρία δεν είναι εμφύλιος πόλεμος αλλά ένας πόλεμος εξόντωσης κατά του συριακού λαού», δήλωσε στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα χθες βράδυ ο σεΐχης Χαμάντ, του οποίου η χώρα είχε προτείνει την ανάπτυξη αραβικής δύναμης στη Συρία, μια πρόταση που δεν ευοδώθηκε.
Ο πρωθυπουργός και επικεφαλής της διπλωματίας του Κατάρ αντέδρασε έτσι στη δήλωση που έκανε ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος τόνισε τη Δευτέρα στη Μόσχα ότι η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται: «Αν δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, τότε δεν ξέρω τι είναι», είπε.
Ο σεΐχης Χαμάντ υπογράμμισε ότι αυτός ο πόλεμος εξόντωσης διεξάγεται «με μια άδεια εξόντωσης καταρχήν εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης και κατά δεύτερον εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας», λόγω της στάσης που τηρούν ορισμένες χώρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας».
"Εμπιστευόμαστε τον Λαχντάρ Μπραχίμι, αλλά είναι αναγκαίο να επεξεργαστεί ένα ακριβές σχέδιο για μια λύση ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας μέχρι να αρχίσει μια μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση της εξουσίας», επισήμανε ο σεΐχης Χαμάντ.
Ο Μπραχίμι είχε απευθύνει έκκληση για εκεχειρία με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ αλ-Αντχα την περασμένη εβδομάδα, αλλά η κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε πολλές φορές, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ρίχνουν η μια την ευθύνη στην άλλη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.