Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Λιβυή:'Ενοπλοι σκότωσαν στη Βεγγάζη τον αρχηγό της στρατιωτικής αστυνομίας

Άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ανώτατο διοικητή της λιβυκής στρατιωτικής αστυνομίας καθώς αναχωρούσε από το σπίτι του στη Βεγγάζη για να συμμετάσχει στις προσευχές της Παρασκευής, δήλωσε μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο Άχμεντ αλ-Μπαργάτι επλήγη από πολλές σφαίρες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα υπέκυψε», δήλωσε η πηγή.
Η επίθεση αυτή είναι το τελευταίο πλήγμα εναντίον της εξασθενημένης κυβέρνησης της Λιβύης η οποία πασχίζει να πάρει τον πλήρη έλεγχο της χώρας από ένοπλες οργανώσεις και ριζοσπαστικούς ισλαμιστές δύο χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.
Η Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, πλήττεται από ένα κύμα βίας ενόπλων οργανώσεων και ριζοσπαστικών ισλαμιστών. Αρκετοί αξιωματικοί του στρατού έχουν δολοφονηθεί στη Βεγγάζη όπου πριν από ένα χρόνο είχε σκοτωθεί επίσης ο αμερικανός πρεσβευτής στη διάρκεια επίθεσης ισλαμιστών στην αμερικανική διπλωματική αποστολή. Ο Μπαργάτι έκανε διακοπές στην πόλη αυτή.
Μερικές οργανώσεις πρώην ανταρτών βοηθούν τώρα, θεωρητικά τουλάχιστον, την κυβέρνηση να διατηρεί την ασφάλεια, όμως συχνά αποτελούν οι ίδιες πηγή βίας.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.