Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Kibris Istirdat Plani»

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Ο Ι Α ΜΠΟΡΕΙ να είναι λοιπόν τα υπαλλακτικά σχέδια της Άγκυρας για ν’ αποτρέψει τη στρατηγική ενδυνάμωση των δύο κρατών του Ελληνισμού απ’ την αξιοποίηση των υποθαλασσίων Κοιτασμάτων κι από τη συμμαχία συμφερόντων με τον Ισραήλ, που η Τουρκία εκλαμβάνει ως απειλή εναντίον των δικών της νεο-οθωμανικών στρατηγικών σχεδιασμών ηγεμονίας στην Ανατολική Μεσόγειο;
Α Δ Υ Ν Α Μ Ο ΚΡΙΚΟ θεωρεί την Κύπρο. Την οποία πέτυχε να παγιδεύσει επί 39 ήδη χρόνια, μέχρι το τελικό προστάδιο επέκτασης του τουρκικού ελέγχου ε φ’ ο λ ο κ λ ή ρ ο υ της νήσου: Με λύση «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς - Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», η Τουρκία θα επιτύχει να αφαιρέσει απ’ τα χέρια των Ελληνοκυπρίων το νυν υπάρχον κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Μετεξελίσσοντάς» το σε συγκυριαρχούμενο από την ίδια, διά μέσου τής ασφυκτικά ελεγχόμενης τουρκοκυπριακής μειονότητας. 
Η οποία, προαχθείσα σε «ισότιμη κοινότητα», θα καταστεί, με τη λύση, «τ/κ Συνιστών Στέιτ», καθεστωτικά ισότιμος συνιδιοκτήτης του νέου διζωνικού «ομοσπονδιακού» κράτους, που θα διαδεχθεί την ΚΔ σ’ όλες τις διεθνείς της σχέσεις και σ’ όλες τις εκφάνσεις άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμπεριλαμβανομένων και των Κοιτασμάτων. Και τούτο, ως επόμενο προστάδιο, για τον τελικό στόχο που από το 1956 έθεσε, ουδέποτε εγκατέλειψε κι αταλάντευτα υπηρετεί, με υποδειγματική επιμονή η Τουρκία, με όλες ανεξαίρετα τις έκτοτε διαδοχικές της κυβερνήσεις πασών των αποχρώσεων: Το επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης της Κύπρου», με τα αρχικά ΚΙΡ («Kibris Istirdat Plani»)….
Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α ΕΙΝΑΙ τα σημαντικότερα και άκρως αποκαλυπτικά τουρκικά βιβλία που τεκμηριώνουν πλήρως κι επαληθεύουν μ’ εξαντλητικές λεπτομέρειες την τουρκική στρατηγική, και τις τακτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζονται για την επίτευξη του τελικού τουρκικού στόχου Επανάκτησης της Κύπρου:
1. Οι Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956, «Κοράνι» όλων έκτοτε των τουρκικών κυβερνήσεων και το βιβλίο του «Η Κύπρος απ’ όσα είδα κι απ’ όσα ξέρω» του 1976.
2. Το βιβλίο του ταγματάρχη το 1957 Ισμαήλ Τάνσου, «Στην πραγματικότητα κανείς δεν κοιμόταν», του 2001. Υπήρξε ο εγκέφαλος του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) που εκπόνησε το επιτελικό σχέδιο «ΚΙΡ» και δημιούργησε τον ένοπλο βραχίονα έναρξης εφαρμογής του, δηλαδή την ΤΜΤ το 1958.
3. Το βιβλίο «Ίχνη που έμειναν στη σκιά κι εμείς που επισκιαστήκαμε» (2006), του στρατηγού Κεμάλ Γιαμάκ, ο οποίος υπήρξε 1ος υποδιοικητής της ΤΟΥΡΔΥΚ, επικεφαλής του ΓΕΠ στην Κύπρο το 1966, αργότερα διοικητής του Αττίλα, μέχρι και αρχηγός στρατού της Τουρκίας.
4. Το βιβλίο του ισλαμιστή καθηγητή, κι απ’ το 2009 υπ.Εξ. Αχμέτ Νταβούτογλου, «Το Στρατηγικό Βάθος» του 2001.

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Όταν οι πολίτες βλέπουν δίπλα τους, με ταχύτητες βολίδας, την προεδρική και τις υπουργικές κ.ά. κρατικές λιμουζίνες, σε δρόμους, αυτοκινητόδρομους, κυκλικούς κόμβους, να δίνουν το κάκιστο παράδειγμα υπέρβασης κατά παρασάγκας όλων των ορίων ταχύτητας και να κατακουρελιάζουν τους κώδικες οδικής κυκλοφορίας, είναι καιρός να αυτοδιαλυθεί, άραγε, από ντροπή και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, και να ακυρώσει κάθε είδους διαγωνισμούς ευαισθητοποίησης της οδικής συνείδησης και τροχαίας πειθαρχίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.