Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Υπουργείο Άμυνας - ΚΥΚΕΜ για την Ενεργειακή ασφάλεια




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Άμυνας και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) στις 29 Νοεμβρίου στο ΤΕΠΑΚ της Λεμεσού με θέμα: «Η Ενεργειακή Ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με ομιλητές τον υπουργό άμυνας, Φώτη Φωτίου, και το διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρήστο Ιακώβου.

Οι δύο ομιλητές, αναφέρθηκαν εκτεταμένα στις έννοιες της Ενεργειακής Ασφάλειας και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανάλυσαν την πρακτική εφαρμογή που μπορούν να έχουν οι δύο αυτές έννοιες στην Ανατολική Μεσόγειο, θέτοντας, παράλληλα, διάφορους συλλογισμούς και προβληματισμούς. Ο υπουργός άμυνας έδωσε έμφαση σε εθνικό επίπεδο για το ρόλο και το πεδίο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Άμυνας, στον ευρύ τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κύριος Ιακώβου κατέδειξε την ανάγκη να επανεξεταστεί ο τρόπος συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, αφού μέχρι σήμερα υπήρχαν περιορισμοί σε βάρος της, λόγω απουσίας οποιασδήποτε σχέσης με το ΝΑΤΟ. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με το πολυπληθές ακροατήριο μέσα από την οποία διάφοροι υποστήριξαν την ανάγκη πιο συχνούς διεξαγωγής τέτοιων ενημερωτικών συζητήσεων που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να ενημερώνεται για εξειδικευμένα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.