Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Στους 50 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, όπου σύμφωνα με τους αντάρτες τα στρατεύματα του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στις εξεγερμένες περιοχές.
Όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό και στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη Δαμασκό ακούγονταν εκρήξεις και πυρά, καθώς μαίνονταν οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στη βορειοανατολική συνοικία Χαράστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η μη κυβερνητική οργάνωση επεσήμανε ότι επιθετικά ελικόπτερα έβαλαν εναντίον προπυργίων των εξεγερμένων στη Χανάνο και τη Σάχουρ, βόρεια του Χαλεπιού, αλλά και την περιοχή Μπούσταν αλ Κασρ, στα νοτιοδυτικά της ίδιας πόλης.
Στο μεταξύ, οι σύροι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι έχουν θέσει «πλήρως υπό τον έλεγχό τους» τη συνοικία Σαλαχεντίν στο νότιο Χαλέπι, πόλη στην οποία μαίνονται οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και του τακτικού στρατού εδώ και δύο μήνες.
Συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν και την πόλη αλ Ράσταν στην κεντρική επαρχία Χομς, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Στο μεταξύ στον Λίβανο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα συριακά στρατεύματα εισήλθαν περίπου 200 μέτρα στο έδαφος της χώρας και ανατίναξαν δύο αγροκτήματα στην κοιλάδα Μπεκάα, καθώς κυνηγούσαν αντάρτες.
Από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματίες, όμως ο στρατός του Λιβάνου παρέταξε στρατεύματα στην περιοχή για να αποτρέψει παρόμοιες επιθέσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.