Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση ανταρτών ΡΚΚ κατά αυτοκινητοπομπής


Reuters
Eναντίον αυτοκινητοπομπής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έβαλαν Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν περισσότεροι από εξήντα. Η επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην ανατολική Τουρκία, αποτελεί ακόμα μία ένδειξη της νέας κλιμάκωσης των συγκρούσεων ανάμεσα στους αντάρτες του ΡΚΚ και τις τουρκικές δυνάμεις. Η αυτοκινητοπομπή εκινείτο μεταξύ των επαρχιών Μπινγκόλ και Μους όταν δέχθηκε τις ρουκέτες των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος. Βίντεο που προβλήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan δείχνει πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβέσουν ό,τι έχει απομείνει από ένα λεωφορείο σε ορεινή περιοχή. Αμέσως μετά την επίθεση, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ δύο αεροσκάφη F16, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό ποιο ήταν το σχέδιο πτήσης τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων περιόδευσαν στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, όπου είναι και το μέτωπο της τελευταίας κλιμάκωσης των εχθροπραξιών. Την Κυριακή που πέρασε, οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την έκρηξη νάρκης σε δρόμο της επαρχίας Μπινγκόλ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα μια άλλη επίθεση που αποδίδεται στους αντάρτες του ΡΚΚ, εναντίον τουρκικής φάλαγγας, είχε κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις Τούρκους στρατιώτες. Από τον Ιούνιο του 2011 έως τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί περισσότερα από επτακόσια άτομα στις διάφορες επιθέσεις και συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών και τουρκικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.