Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Απόσυρση των αεροσκαφών Α-7 Corsair από την Πολεμική Αεροπορία



Λόγω παλαιότητας και μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητα

Ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος Α-7 Corsair και ένα φωτογραφικό Φάντομ αποσύρονται ενώ θα ακολουθήσει και η σταδιακή απόσυρση των υπολοίπων αεροσκαφών Α-7 Corsair λόγω παλαιότητας, μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας και επιβιωσιμότητας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και εξαιτίας των υψηλών απαιτήσεων συντήρησης τους, ανέφεραν αρμόδιες πήγες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.


Η απόσυρση και αναπλήρωση των αεροσκαφών A-7 Corsair έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020» και έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην υπό αναθεώρηση «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων 2012-2025 της Πολεμικής Αεροπορίας», υπενθύμισαν οι ίδιες πηγές.

Για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου αριθμού και τύπου αεροσκαφών επανεξετάστηκε ο ρόλος και η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση του συνόλου των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και η ένταξη των νέων οπλικών συστημάτων και όπλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΓΕΑ η εκτέλεση της βολής του οπλικού συστήματος S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης το 2013 δεν συνιστά αναβολή, αλλά προσαρμογή του χρόνου διεξαγωγής της με βάση το τελικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των απαραίτητων υλικών και υπηρεσιών από τη ρωσική πλευρά.

Μεταξύ της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της εταιρείας Rosoboronexport υπεγράφησαν οι απαιτούμενες συμβάσεις ενώ από το ΓΕΑ και το Πεδίο Βολής Κρήτης έχουν καθοριστεί οι διαδικασίες εκπαίδευσης και ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.