Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ράσμουσεν: Το Μαυροβούνιο μπορεί να υπολογίζει σε στήριξη από το ΝΑΤΟ

Η χώρα μπορεί να υπολογίζει σε στήριξη από το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Το Μαυροβούνιο μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει σε στήριξη από το ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν στον υπουργό Εξωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας Νέμποϊσα Καλουτζέροβιτς.
Οι δύο αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της 67ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου.
Ο κ. Καλουτζέροβιτς ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την πορεία των προετοιμασιών για την παρουσίαση του τρίτου ετήσιου σχεδίου, που αποτελεί τμήμα του Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη (ΜΑΡ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, ο κ. Ράσμουσεν, στη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που έχει επιτύχει, μέχρι στιγμής, η Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής της πορείας.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, συναντήθηκε, επίσης, στη Νέα Υόρκη, με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βέστερβελε, ο οποίος φέρεται να τον διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη του Βερολίνου σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές προτεραιότητες της Ποντγκόριτσα, δηλαδή την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, η εφημερίδα Ντνέβνε Νόβινε του Μαυροβουνίου γράφει στο χθεσινό της φύλλο ότι η χώρα μπορεί να καταστεί πλήρες μέλος της Συμμαχίας το 2014, επικαλούμενη πηγές από του Κολλεγίου Εθνικής Άμυνας (NATO Defense College) στη Ρώμη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.