Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ναμπίλ Ελαράμπι: «Στις 23 Νοεμβρίου η διάσκεψη για τη Συρία»

Διαψεύδει την ημερομηνία ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.

Στη δήλωση ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες που στοχεύουν στον τερματισμό της συριακής κρίσης θα διεξαχθούν στις 23 Νοεμβρίου στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ Ελαράμπι.
«Συζήτησα τον φάκελο για τη Συρία με τον Λαχντάρ Μπραχίμι (τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία) και αποφασίστηκε η «Γενεύη 2» να διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου και γίνονται προετοιμασίες για αυτήν τη διάσκεψη», δήλωσε ο Ελαράμπι σε δημοσιογράφους στο Κάιρο ύστερα από συνάντησή του με τον Μπραχίμι.
Ωστόσο, κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μπραχίμι είπε: «Η ημερομηνία δεν έχει επισήμως οριστεί ακόμη».
Την περασμένη εβδομάδα ανώτερος Σύρος αξιωματούχος δήλωσε ότι η διάσκεψη, η διεξαγωγή της οποίας έχει καθυστερήσει σημαντικά, είναι προγραμματισμένη για τις 23 και 24 Νοεμβρίου, αλλά οι συνδιοργανώτριες Ρωσία και ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία.
Ο Νατζίμπ Γκαντμπιάν, επικεφαλής του γραφείου της συριακής αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ένα σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διάσκεψη, αλλά πρόσθεσε ότι άλλα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης ενδεχομένως να αποφασίσουν να συμμετάσχουν θεωρώντας σίγουρη την απουσία του Ασαντ.
Ο Μπραχίμι, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εξήγησε ότι η διάσκεψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία μίας «αξιόπιστης αντιπολίτευσης».
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.