Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Η ΜΙΤ θα δολοφονούσε το στρατηγό Ματαφιά


Vatan
(12/5/2009)


ο Μουράτ Γιλντιρίμ, γιος του Μαχμούτ Γιλντιρίμ, γνωστού με την κωδική ονομασία «Γεσίλ» (Πράσινος), έγραψε βιβλίο αναφορικά με τη ζωή του πατέρα του, για τον οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί ότι εργάστηκε για τη ΜΙΤ και την Υπηρεσία Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής JİTEM και ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός, αλλά και ο εκτελεστής, πάρα πολλών δολοφονιών, που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Στο εν λόγω βιβλίο και στο κεφάλαιο «Επιχειρήσεις στο εξωτερικό» περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες είχε λάβει μέρος και ο Γιλντιρίμ.

Ο γιος του, αναφορικά με το θέμα αυτό, γράφει: «Ο πατέρας μου συμμετείχε σε άπειρες επιχειρήσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Μετά την εγκατάστασή μας στην Άγκυρα, γνωρίζω ότι μετέβη στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ιράν, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, τις Βρυξέλλες και τη Βηρυτό. Δεν γνωρίζω, όμως, το σκοπό των ταξιδιών του.

Μετέβησαν, επίσης, στην Ελλάδα για έναν στρατηγό. Για την ακρίβεια, δεν θυμάμαι εάν ο Έλληνας ήταν ναύαρχος ή στρατηγός. Οι δικοί μας τον είχαν εντοπίσει στην κοιλάδα Μπεκάα. Τον φωτογράφισαν ενώ έμπαινε και έβγαινε στον καταυλισμό Μαχσούν Κορκμάζ. Αυτός, όχι μόνο παρείχε υποστήριξη στο ΡΚΚ, αλλά εκπαίδευσε και τους τρομοκράτες.

Μεταβαίνουν, λοιπόν, στην Ελλάδα, προκειμένου να διοργανώσουν μια επιχείρηση. Όμως, συμβαίνει μια αναποδιά, με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει τον πατέρα μου. Τον βασανίζουν για τρεις-τέσσερις ημέρες, προκειμένου να τον αναγκάσουν να μιλήσει. Ο πατέρας μου δεν μιλά. Κατόπιν αυτού, παραδίδουν τον πατέρα μου σε τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία είχε κινητοποιηθεί. Οι ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, τη στιγμή που τον παραδίδουν, λένε: “Ελπίζουμε να μην έχετε άλλον άνθρωπο σαν και αυτόν”».

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ της εφημερίδας: Ο ε.α. στρατηγός Δημήτρης Ματαφιάς είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Οτζαλάν στην κοιλάδα Μπεκάα. Είχε συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις του ΡΚΚ στην Αθήνα. Μάλιστα, ισχυριζόμενος ότι είναι και ο εκπρόσωπος του Οτζαλάν, είχε διαβάσει δικά του μηνύματα.] 

5 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι πολύ περήφανος ο γιός του για το έργο του πατέρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ε.α. στρατηγός Δημήτρης Ματαφιάς είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Οτζαλάν στην κοιλάδα Μπεκάα. Είχε συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις του ΡΚΚ στην Αθήνα. Μάλιστα, ισχυριζόμενος ότι είναι και ο εκπρόσωπος του Οτζαλάν, είχε διαβάσει δικά του μηνύματα.

    Oσοι υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις στην Λήμνο και στην Μυτιλήνη ξέρουν την σκληρότητά του σαν διοικητή, όμως θα έδιναν και την ζωή τους για αυτόν τον άνδρα.

    Οσον αφορά τους Τούρκους, όλοι ξέραμε και ο ίδιος πολύ καλλίτερα, ότι ήταν ανεπίσημα 'επικηρυγμένος' στην απέναντι πλευρά, εξαιτίας των μυριάδων ανορθόδοξων αποστολών, που και ο ίδιος προσωπικά συμμετείχε και στο απέναντι εχθρικό έδαφος με καταστροφική επιτυχία... (όσοι ξέρουν κατάλαβαν...).
    Τιμή και Δόξα στον στρατηγό...
    http://freelakon.pblogs.gr/2009/05/h-mit-tha-dolofonoyse-to-strathgo-matafia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε το,
    οτι δεν προέρχεται απο την σχολή ευελπίδων αλλά ξεκίνησε την στρατιωτική του καριέρα σαν μόνιμος λοχίας και έφτασε τιμής ένεκεν στον ανώτατο βαθμό του στρατηγού, με α....α του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο Αείμνηστος Στρατηγός Ματαφιάς είναι απόφοιτος της σχολής Ευελπίδων της τάξης του 1952. Είναι δε συμμαθητής και άλλων γενναίων στρατιωτικών όπως του Ανχη Παύλου Κουρούπη που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στην κύπρο το 74 αποσπώντας το όνομα Δαβάκη της Κύπρου για τη γενναιότητα που έδειξε απέναντι σε υπέρτερες Τουρκικές Δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωρίζετε τίποτα περί του ανθρώπου. Ήταν πραγματικά ένας από τους λίγους αρχ....δάτους ΈΛΛΗΝΕΣ αξιωματικούς. Είχε Ελληνική καρδιά και ψυχή! Είχε προετοιμάσει ένα χουνέρι στους άσπονδους φίλους μας, που θα το θυμόντουσαν σ' όλοι τους την ιστορία. Αλλά ο μ. Ανδρέας τον αποστράτευσε αμέσως, μόλις ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Ματαφιά. Για λόγους εθνικού συμφέροντος σταματώ μέχρι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.