Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η Τουρκία συνδέεται με τους G-8


Ηürriyet Daily News
(27/5/2009)



Στο δημοσίευμα, που προέρχεται από ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu από τη Ρώμη, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως την προηγούμενη Δευτέρα, η Τουρκία συμμετείχε ως παρατηρητής στη συνάντηση των Υπουργών Ενεργείας των χωρών G – 8, εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yildiz, ο οποίος δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των 23 κρατών, την οποία χαρακτήρισε παραγωγική από πάσης απόψεως, είχε την ευκαιρία και για διμερείς συνομιλίες.

Ο Yildiz συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Ιταλία, τη Ρωσία, την Αλγερία και την Αίγυπτο, καθώς και με ανώτατα στελέχη εταιρειών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Τουρκία, όπως η ΕΝΙ και η ΕDISON.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, κατά τη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στον ενεργειακό τομέα, ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της ενέργειας, μεταξύ των χωρών – παραγωγών ενέργειας και χωρών – καταναλωτών: Οι χώρες – παραγωγοί της ενέργειας θεωρούν πως οι χώρες – καταναλωτές δεν διαθέτουν ένα σταθερό καθεστώς κατανάλωσης, ενώ οι καταναλώτριες χώρες πιστεύουν πως το αποτέλεσμα αυτό παρατηρείται λόγω των ανεπαρκών επενδύσεων από τις χώρες – παραγωγούς, επεσήμανε ο κ. Yildiz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.