Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το όραμα του Πατριάρχη των πέντε φάσεων


Tercüman
(23/12/2009)

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει στο μυαλό του ένα σχέδιο, βάσει του οποίου προσδοκία του είναι να καταργήσει το καθεστώς που του παρέχει η συνθήκη της Λωζάνης, να γίνει Οικουμενικός και να δημιουργήσει στην Κων/πολη ένα Βατικανό.

Ιδού οι φάσεις που έχει κατά νου ο Πατριάρχης:

1. Να απαλλαγεί από την ‘κηδεμονία’ και την παρεμπόδιση των νόμων της Τουρκικής Δημοκρατίας και να εξασφαλίσει την οικουμενικότητα.
2. Να δημιουργήσει ξανά εντός των τειχών της Κων/πολης την παλιά Κων/πολη υπό την σφραγίδα της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου.
3. Να ανοίξουν όλες οι χριστιανικές χώρες, που έχουν Πρεσβείες στην Άγκυρα, «Θρησκευτικά Γραφεία» γύρω από το Πατριαρχείο.
4. Η ιστορική εντός των τειχών Κων/πολη να μετατραπεί σε «Ανοικτή Πόλη» και να τεθεί υπό συζήτηση η κυριαρχία της Τουρκίας.
5. Στην πέμπτη φάση θα συσταθεί το ‘Βατικανό’ και υπό την πρωτοπορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα ιδρυθεί και πάλι το Βυζάντιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.