Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις στο Μπαχρέιν


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν είχαν βίαια διαλύσει μια καθιστική διαμαρτυρία πριν από δύο ημέρες, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Οι διαδηλωτές απομάκρυναν τα συρματοπλέγματα που περιέβαλαν την πλατεία αυτή στην καρδιά της Μανάμα, ενώ ένα ελικόπτερο πέταξε πάνω από την περιοχή.

Η αστυνομία δεν επενέβη εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έριξε όμως δακρυγόνα και βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων σε έναν από τους άξονες που οδηγούν στην πλατεία, που δεν παρεμπόδισαν την άφιξη των διαδηλωτών.

Εξήντα έως 80 άτομα μεταφέρθηκαν σήμερα σε νοσοκομείο με προβλήματα στα μάτια και το αναπνευστικό από τα δακρυγόνα, και τραύματα από σφαίρες από καουτσούκ, δήλωσε ένας γιατρός.

Ο γιατρός είπε ότι το νοσοκομείο Salmaniya είναι πλέον πλήρες και δεν διαθέτει αρκετό οξυγόνο για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά.

Ο στρατός αποσύρθηκε σήμερα από τη Μανάμα, όπως το ζητούσε η αντιπολίτευση του Μπαχρέιν, κυρίως από την Πλατεία του Μαργαριταριού, το επίκεντρο της διαμαρτυρίας, όπου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.